Naslovnica Društvo Google potiho snima sve što vi govorite

Google potiho snima sve što vi govorite

Google potiho snima sve što vi govorite – Evo kako to čuti, izbrisati, i zaustaviti. Zahvaljujući funkciji njihovog softvera za pretraživanje, Google bi mogao imati godine vaših snimljenih vrijednih razgovora, a ukoliko želite možete ih i sami čuti
Vaša povijest koju je Google snimio potajno se može čuti i vidjeti zajedno s popisom svih pretraživanja, na osobnoj stranici Google povijesti.

Značajka koja je ugrađena u Google tražilicu kao sredstvo za isporuku točnih rezultata pretraživanja. Međutim, točnost i količina podataka koje Google pohranjuje je zastrašujuća.

Dobra vijest je da se povijest pretraživanja i snimanje razgovora možete isključiti i izbrisati, a na kraju ovog članka, mi ćemo vam pokazati kako.

“Snimke mogu funkcionirati kao neka vrsta dnevnika, podsjećajući vas na razna mjesta i situacije na kojima ste ste vi i vaš telefon bili. No, to je ujedno i podsjetnik koliko se podataka prikupljaju o vama, i kako intimne te informacije mogu biti.

Vidjet ćete još da ako imate telefon sa sustavom Android, on se može aktivirati u bilo kojem trenutku jednostavno izgovarajući “OK, Google”. Ali, oni također mogu imati dobro snimke sa bilo koje druge naprave koju ste koristili preko Googlea.”

Međutim, čak i ako nemate telefon s Androidom i idete Google pretraživanja na iDevices (Apple), Google i dalje sve snima.

Prilikom posjete Google osobnoj stranici vaše povijesti koju ovaj web div drži za vas, ona će vam pokazati gdje ste sve bili na internetu i to je sve snimljeno.

Naravno, Google tvrdi da se te informacije nikad nebi osobno upotrijebile protiv vas i provodi se isključivo u svrhu rasvijetljivanja njihovog iskustvo na webu. No, nisu svi ljudi dobri i sve kompanije moralne, ukoliko se dokopaju ovih podataka.

Google sada obrađuje u prosjeku više od 40.000 upita za pretraživanje svake sekunde, što znači da više od 3,5 milijardi pretraživanja po danu i 1,2 trilijuna pretraživanja godišnje širom svijeta.

Podaci tih pretraživanja se zatim pohranjuju uz svakog pojedinca koji ih provodi. Koristeći ove podatke i upravljačke rezultate u određenom smjeru, internet gigant bi mogao učinkovito utjecati na cijeli svijet. Osim utjecaja, Google bi mogao predvidjeti budućnost temeljenu na trendovima.

Velik dio ove povijesti pretraživanja je vezan za podatke o lokaciji koja je dobivena iz uređaja koji se koristi za obavljanje upita. Dakle, ne samo da tražilice imaju informacije o tome koji su vaši interesi, već imaju i specifične interese na temelju koje doznaju na osnovu vaše lokacije u bilo kojem trenutku.

Googleov moto “Nemojte biti zli” sada se čini kao da se više ne odnosti na korisnike, već kao način kojim oni sami sebe drže pod kontrolom.

A sada dobre vijesti – možete to sve isključiti.

Možete početi ovo putovanje preko otvaranja Googlove stranice vaše povijesti (LINK) i gledati dugi popis snimaka. Tvrtka ima određenu stranicu audio povijesti (LINK), kao i njihovu evidenciju gdje ste bili na internetu.

Ako nikada niste onemogućili značajku, vidjet ćete popis zvučnih zapisa, čak i neki koji su izvan Google aplikacije, kao i transkript audio zapisa koji je pretvoren u tekst.

Ono što preporučujemo, nakon što ste dodatno počeli paničariti slušajući ili listajući kroz grozne Googleove snimke povijesti pretraživanja, je da ih sve možemo izbrisati i onemogućiti funkcije.

The Independent objašnjava samo kako to učiniti:

“Za brisanje pojedinih datoteka, možete kliknite potvrdni okvir s lijeve strane, a zatim se vratiti na vrh i odaberati “izbrisati”. Da biste se oslobodili od svega, možete pritisnuti na gumb “Više”, odaberite “Opcija brisanje”, zatim kliknite na “Advanced”.

Najlakši način da se zaustavi snimanje Googlea je da se isključi virtualni asistent i nikada ne koristite glasovno pretraživanje. No, to rješenje također dobiva na težini jer ako se isključi, onda se gubi jedna od najkorisnijih stvari koju ima Android telefon.”

Sada kada znate da ovo postoji, prestanite i dalje dobrovoljno predavati svoje podatke nepoznatim osobama i podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima i obitelji, te im pokažite kako da se to zaustavi.

priznajem.hr