Naslovnica Sport Borio se za Hrvatsku: CroIshii pobijedio je brazilsku mrcinu

Borio se za Hrvatsku: CroIshii pobijedio je brazilsku mrcinu

Japanac s hrvatskom putovnicom i adresom te prijatelj Mirka Filipovića i član njegova Cro Cop tima slavio je podijeljenom odlukom sudaca. Ishii je u nizu od šest pobjeda.

Večerašnja priredba najjače europske MMA organizacije KSW u poljskom Lodzu bila je oplemenjena s dva borca Ivana Dijakovića – ‘Hrvat’ Satoshi Ishii podijeljenom odlukom sudaca pobijedio je bivšeg prvaka Fernanda Rodriguesa Jr. dok je Aleksandar ‘Joker’ Ilić spektakularno nokautirao Damiana Janikowskog, veliku zvijezdu KSW-a te srebrnog sa Svjetskog prvenstva u hrvanju i brončanog s Olimpijskih igara 2012. u Londonu.

Obojica su debitirala za poljsku MMA promociju i obojica su uspješno odradila prvi nastup. Satoshi Ishii imao je težak zadatak u liku bivšeg prvaka KSW-a i opasnog udarača Fernanda Rodriguesa. No, kako je najavio u intervjuu za 24sata – Ishii je Brazilca razbio.

– Opasan je udarač, ali mislim da sam bolji borac i da ću ga razbiti. Fernando je najobičnija nakupina testosterona, pun je kemije – ‘počastio’ je novopečeni hrvatski borac svog protivnika uoči borbe.

Japanac s hrvatskom putovnicom i adresom te prijatelj Mirka Filipovića i član njegova Cro Cop tima slavio je podijeljenom odlukom sudaca nakon što je odškolovao Brazilca tri runde.

Satoshi je bio uvjerljiviji u klinču, u drugoj rundi sjajno je zahvatio Rodriguesa stražnjim direktom i poslao ga u nokdaun dok je u trećoj sjeo jedan sjajan kroše.

Brazilac je na koncu preživio sve tri runde neuspješnog hrvanja s Japancem, a Ishii je pričekao službeno proglašenje pobjednika te da mu sudac Marc Goddard podigne ruku u znak pobjede.

Ishii je tako ostvario šestu pobjedu u nizu i na najbolji mogući način započeo novu avanturu u najjačoj europskoj MMA organizaciji.

Srpski borac Aleksandar Ilić, koji je nedavno potpisao ugovor o zastupanju s menadžerom Ivanom Dijakovićem, danas je zajedno sa Satoshijem Ishiijem imao debi u KSW-u. ‘Joker’ je spektakularno nokautirao bivšeg profesionalnog poljskog hrvača Damiana Janikowskog.

Sjajan lijevi high-kick pogodio je Poljaka i poslao ga na spavanje.

Ovaj inače sjajan udarač gubio je dvije runde nakon što ga je Poljak dominirao i vrlo lako spuštao u parter, ali onda se u posljednjoj trećoj vratio na najbolji mogući način i ostvario najbolji nokaut večeri, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba