Naslovnica Sport Gotova je karijera Ikera Casillasa

Gotova je karijera Ikera Casillasa

JEDAN od najboljih vratara svijeta, nepoderivi Iker Casillas, oporavlja se u bolnici u Portu nakon što je doživio srčani udar na treningu.

“Bio je to šok, ali ovdje je sada sve dobro. Volja je netaknuta, hvala vam”, javio se Iker porukom svojim obožavateljima, a njegova supruga Sara Carbonero dodala je da život ponekad ima čudne načine da nas podsjeti da treba voditi računa o svakom trenutku.

37-godišnji Španjolac nakon infarkta je nasmijan, osjeća se dobro a njegov agent Carlo Cutropia, koji je prvi izvijestio javnost o Ikerovom stanju, kazao je da takav borac može sve, pa i vratiti se na teren.

Casillasu je pozlilo na treningu. Osjetio je jaku bol u grudima, ustima i rukama, ali nije shvatio da je riječ o srčanom udaru. Spasili su ga liječnici Porta.

Velika karijera 

“Imao je sreću da se to dogodilo pred njima. Da mu se dogodilo kod kuće, tko zna što bi se dogodilo. Nikada nije imao simptome, nismo primijetili. Oporavlja se, već sada je onaj stari, šali se. Iker je borac, ovo je najveća pobjeda njegovoj života i najveća obrana. Obranio je svoj život, zašto ne bi ponovo i zaigrao?”, rekao je novinarima Cutropia.

Ugledni španjolski kardiolog i nekadašnji uspješni košarkaš Reala Juan Antonio Corbalán u razgovoru za španjolske medije, međutim, odbacuje mogućnost da se Casillas vrati profesionalnom sportu.

“Iker se više ne može baviti profesionalnim sportom, doživio je infarkt miokarda. Možemo voditi normalan život, ali ovo je kraj njegove karijere, ne vjerujem da će se vratiti. Nakon ovakvog stanja, nemoguće se opet izlagati naporu profesionalnog sporta”, istaknuo je Corbalan.

Iza Casillasa je velika karijera u kojoj je osvojio naslov svjetskog i europskog prvaka sa Španjolskom, tri Lige prvaka i pet naslova prvaka Španjolske s Realom, postao ikona kluba, ali i izašao kroz “vrata za poslugu”. U Portu je od 2015. godine, a ove sezone odradio je 42 utakmice u domaćim i europskim utakmicama.

37-godišnji Casiillas ima ugovor s Portom do 2020. godine.

Index.hr