Naslovnica Politika Odakle predsjedničkog kandidata iz Hrvatske i sarajevske ‘Jedine opcije’ na prosvjedima u...

Odakle predsjedničkog kandidata iz Hrvatske i sarajevske ‘Jedine opcije’ na prosvjedima u Mostaru

Nakon višegodišnje agonije i gašenja Aluminija, danas su u Mostaru vodstvo tvrtke, sindikati, radnici i vodstvo Hrvata u BiH počeli tražiti rješenja za budućnost ove tvrtke.

 

Na prosvjedu su bili radnici Aluminija i njihovi prijatelji koji su im došli dati podršku.

Međutim, jedna je informacija najviše iznenadila, a radi se o organizatoru prosvjeda koji je preko Facebooka pozivao građane iz cijele BiH na prosvjede u Mostar, pa bi se moglo reći da je ipak bilo ubačenih elemenata o kojima se ništa nije znalo. Naime, otkriveno je da je glavni kreator događaja bila politička opcija “Jedina opcija”, inače novoosnovana sarajevska stranka koja nema predstavnika hrvatske nacionalnosti (ili ih skriva), a na njenoj osnivačkoj skupštini sudjelovao je Ivan Pernar, bivši saborski zastupnik Živog zida koji redovito omalovažava prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana kao i vojnike HVO-a.

S obzirom da je Pernar kandidat i za predsjednika Hrvatske koji nema nikakve šanse za predsjednika ako se u obzir uzmu glasovi Hrvata, pitanje je planira li on preko Jedine opcije dobiti izbore jer 400 tisuća Bošnjaka ima hrvatske dokumente.

Stranicu “Jedina opcija” na Facebooku vodi Asim Dautović iz Bihaća koji, gle čuda, dijeli Pernarove objave na Facebooku.

Dragi prijatelji, skupina od desetak mladih ljudi, bosanskohercegovačkih Hrvata, večeras je otkrila tko su bili ubačeni elementi na prosvjedu u Mostaru koji su imali za cilj da dignu tenzije i da dođe do paljevine zgrada hrvatskih institucija u Gradu na Neretvi. Razotkriveni su tako što je jedan od naših volontera pratio osobu za koju se znalo da nema veze s Aluminijem nego s nekim političkim opcijama. O detaljima akcije u vremenu koje predstoji. Ovo je samo poruka onima koji žele obračun unutar hrvatskog naroda da i mi imamo one koji prate ubačene elemente i koji će razotkriti njihove ciljeve. Provjereno znamo da iza ubačenih elemenata u Mostaru stoji Ivan Pernar, čovjek koji je omalovažao pokojnog predsjednika Franju Tuđmana i HVO, čovjek koji je u BiH osnovao političku stranku “Jedina opcija”, a čiji je predsjednik Asim Dautović iz Bihaća. Cilj je na jedan perfidan način uključiti Bošnjake na glasovanje u Hrvatskoj. Ako vam to zvuči nevjerojatno reći ćemo samo ovo: 400 tisuća Bošnjaka ima hrvatske dokumente.
Toliko zasad.

Autor: Hrvatski aktivisti