Naslovnica Društvo Druge večeri Ultre u Splitu uhićeno 112 partijanera, policija objavila razloge

Druge večeri Ultre u Splitu uhićeno 112 partijanera, policija objavila razloge

Tijekom druge večeri Ultra Europe festivala liječnici Hitne medicinske pomoći imali su osam intervencija, ali četiri poziva pokazala su se lažnima, tako da je sinoć bilo najmanje intervencija u proteklih sedam godina koliko se ta manifestacija održava u Splitu.

“Ovo je zaista minimum minimuma za sve ove godine. Od četiri osobe koje smo odvezli u bolnicu dvije su završile na pedijatriji, no ne radi se o djeci već o mlađim punoljetnicima koji imaju 17,5 godina, jedna osoba je zbog srčanog problema na internom odjelu, a jedna zbog promjene ponašanja na odjelu psihijatrije. Unutar stadiona odradili smo 200 pregleda, ali to su doslovno bile minorne stvari, pregledi koji traju minutu ili dvije”, rekao je za Hinu liječnik Miho Sušić.

Nije bilo značajnijih ugroza sigurnosti

Policija je privela nešto manje partijanera nego prvu noć, pa je tako zbog droge u policiji završilo 112 hrvatskih i stranih državljana.

U policiji ističu kako nisu zabilježili značajnije negativne sigurnosne događaje poput narušavanja javnog reda i mira, ozljeđivanja sudionika javnog okupljanja niti oštećenja imovine.

“Prijavljeno je osam imovinskih kaznenih djela, uglavnom krađa. Privedeno je ukupno 112 osoba, hrvatskih i stranih državljana, većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad tri osobe vezano uz kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama”, istaknula je Antonela Lolić iz splitske policije.

Splitski vatrogasci, njih 18 s četiri vozila, dalje dežuraju na stadionu i oko njega.

index.hr