Naslovnica Društvo Medijskom i informatičkom pismenošću prema budućnosti mladi čapljinci stekli nove informatičke vještine

Medijskom i informatičkom pismenošću prema budućnosti mladi čapljinci stekli nove informatičke vještine

U suvremenom društvu znanja, pismenost dobiva sasvim novu dimenziju. Zadnje desetljeće u kojem su gotovo svi aspekti života umreženi i povezani s računalima, informatička pismenost više nije samo prednost, već postaje imperativ uspješnog čovjeka.

Informatička pismenost definira se kao sposobnost korištenja računala i računalnih programa. Osnovna informatička znanja i vještine koje treba posjedovati informatički pismena osoba stalno se dopunjuju i usavršavaju jer moraju pratiti brz razvoj informacijske i komunikacijske tehnologije. Ne tako davno osnovna znanja uključivala su poznavanje računalne konfiguracije i osnova korištenja operacijskih sustava.

Poznavanje rada na računalu postaje sve važnije otkako su tvrtke počele ovisiti o računalnoj tehnologiji. Ako imate određeno informatičko znanje, zadatke možete obavljati pravovremeno na organiziraniji i učinkovitiji način, možete napredovati na radnom mjestu, dobiti priliku za rad na više izazovnih projekata.

Zbog svega navedenog,kroz projekat „Medijskom i informatičkom pismenošću prema budućnosti“ odradili smo tečaj edukacije i učenja informatičkih radionica, s mladim stručnim predavačima koji su spremni odgovoriti na sva pitanja i na licu mjesta pokazati polaznicima ono o čemu predaju.

Projekt se razvijao tri mjeseca kroz tečaj edukacije i učenja:

  • Edukacija Microsoft Office proizvoda.
  • Izrada web stranica na WordPress platformi.
  • Potreba za medijskom pismenošću u doba digitalizacije (Digitalni marketing)

Polaznici, njih 45, stekli su sve uvjete za daljnji aktivan rad i napredak.

Projekatom ”Medijskom i informatičkom pismenošću prema budućnosti” održali smo tromjesečnu edukaciju za mlade i srednjoškolce na razini Lokalne zajednice / Čapljina., mladi su se osposobili za pokretanje posla i ostvarivanje dodatnih prihoda sa mogućnošću rada od kuće.- kazali su organizatori.

Ovaj projekt realizirala je Turističko – ekološka i informacijsko – edukacijska udruga „MEDITERAN“ u partnerstvu sa Asocijacijom za održivi razvoj „EURORA“ , a pod visokim pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i športa.