Naslovnica Politika Sačuvaj nas Bože multietničkog DF-a i Hrvata Željka Komšića

Sačuvaj nas Bože multietničkog DF-a i Hrvata Željka Komšića

BiH je po mnogo čemu posebna država u svijetu, a jedna od posebnosti ove unikatne zemlje je i izborni zakon krojen po kapi samo jednog od konstitutivnih naroda.

I dok Srbi mirno žive svoj život u svojoj Republici Srpskoj birajući svoje predstavnike, Hrvati su svakodnevno izloženi pritiscima bošnjačke politike u Federaciji BiH. Takav slučaj je i sada uoči listopadskih izbora kada se vrši majorizacija nad Hrvatima najavama da će im pripadnici Bošnjačkog naroda izabrati člana predsjedništva.

Slično kao i prije osam godina samoproglašeni Hrvat po “imenu” , a Bošnjak po nacionalnom uvjerenju ratno hušačkom retorikom pokušava dobiti glasove Bošnjaka kako bi predstavljao Hrvate u Predsjedništvu BiH.

Ova lukava strategija koja je već vđena na našim prostorima dovela bi do toga  da Bošnjaci imaju dva člana predsjedništva. Željko Komšić nema programa, te papagajski po bošnjačkim medijima ponavlja da je on taj koji će spasiti BiH, a pozadina svega je da on spašava sebe i svoju stranku koja bi na izborima mogla doživjeti potpuni rezultatski debakl.

Ovaj moderni Sejdo Bajramović niti jednim potezom nije pokazao da pripada hrvatskom puku, a više puta se rugao hrvatskim žrtvama obilježavajući dane Armije BiH koja je istrijebila Hrvate iz dobrog dijela BiH. Nema Komšić u sebi ni pri sebi ništa hrvatsko, i cinično se smije u brk svim Hrvatima prosipajući demagogiju i pričajući šuplje kojima vješto godinama prikriva svoju nacionalnu obojenost pod krinkom socijaldemokracije i multietničnosti.

Komšić je zahvaljujući izborno inženjeringu i glasovima Bošnjaka naturen Hrvatima  kao član predsjedništva, Sada je opet došlo vrijeme da ratnik bošnjačke armije BiH, ateista, i momak iz sarajevskog  čaršije započne opet glumiti Hrvata.

Za protekle četiri godine nikada i nigdje nije spomenuo da je Hrvat.  Bez obzira na tu činjenicu dio bošnjačkih medija sada pokušavaju uvjeriti javnost da je Komšić Hrvat koga treba izabrati u predsjedništvo.

Hrvatski narod dobro zna otkuda pušu ti vjetrovi, a zna to dobro  Željko Komšić pa se ne usuđuje pojaviti među pukom koji bi trebao predstavljati. Nikada on nije ni pokušao objasniti što je do sada uradio dok je bio na mjestu hrvatskog člana predsjedništva. Nikada nije pokušao objasniti ni što (ni)je učinio za narod za koji predstavlja. Sve što je on ikada uradio jeste pričanje komunističkih bajkovitih multietničkih priča u koje ne bi povjerovala ni djeca iz osnovne škole.

Zvuči kao ocrtana fraza, ali zar bi i jedan Hrvat u ovoj državi bio zadovoljan s čovjekom koji obilježava dane Armije BiH i koji se ponosi tom istom soldateskom koja je upravo u ovom mjesecu rujnu napravila stravične zločine u Grabovici i Uzdolu nad  Hrvatima.

Ukoliko ovo shvate bjelosvjetski mudraci koji su nametnuli ovakve izborne zakone, te kada ovo sve skontaju federalni partneri možda ova država ima šanse za napredak. BiH može naprijed bez preglasavanja i majorizacija, a Hravti imaju svog člana predsjedništva koji je za Bosnu i Hercegovinu učinio nebrojeno puta više od Komšića, koji nije učinio ništa da ova država konačne krene prema euro integracijama i prosperitetu.

Narod je danas valjda dovoljno mudar da odbaci huškanje i zveckanje mitraljezima. Do tada, sačuvaj nas Bože multietničnosti DF-a i Hrvata po stranačkoj dužnosti Željka Komšića.

HERCEGOVINA.info