Naslovnica Politika VIDEO: HRT dao prostor Komšiću, a on odgovorio da će tužiti Hrvatsku!

VIDEO: HRT dao prostor Komšiću, a on odgovorio da će tužiti Hrvatsku!

Novinarka HRT-a Elizabeta Gojan nakon proglašenja rezultata na izborima u BiH razgovarala je s članom Predsjedništva BiH, kandidatom Demokratske fronte Željkom Komšićem, koji je pobijedio Dragana Čovića kao predstavnik iz reda hrvatskog naroda.

U razgovoru za HRT, između ostalog, Komšić je poručio kako će tužiti Hrvatsku.

Mi imamo pravo tužiti Republiku Hrvatsku Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu, jer je dva puta prekršila kao država Međunarodnu konvenciju o pravu mora povlačenjem morske granice. Zašto se to veže za Pelješki most? Zato što to koristite kao adut, nećete utvrditi granicu na moru, nećete ispoštovati čak sporazum Tuđman-Izetbegović o morskoj granici. Jer, da poštujete taj sporazum, znate preko kojeg mora bi išao taj Pelješki most – preko bh. mora, rekao je Komšić.

HRT je tako odlučio dati javni prostor Željku Komšiću, baš u trenutku dok Hrvati u BiH trpe novo političko poniženje, odnosno dok im Bošnjaci po treći put nameću člana predsjedništva upravo preko istog Željka Komšića.

Nevjerojatno je kako se hrvatska državna televizija spustila na vrlo nisku razinu, predstavljajući intervju s Komšićem još kao i “ekskluzivan”, ostavljajući dojam kao da su oni jedini medij koji je to napravio u izbornoj noći. Nažalost, ovo nije nikakvo postignuće novinarke Elizabete Gojan i njezine TV kuće, niti se time trebaju hvaliti, štoviše ovo još jedna u nizu sramota koju su priredili svojim sunarodnjacima u BiH.

Nakon što je Komšić već dobio prostor na HRT-u, gdje je između ostaloga poručio kako će tužiti Hrvatsku, što nije nikakvo iznenađenje s obzirom na njegovu retoriku, ostaje jedino pitanje do koje mjere je HRT spreman ponižavati sebe i svoje sunarodnjake BiH, a ovim nastupom i svoju državu.

Interjvu pogledajte večeras u središnjem Dnevniku HRT-a na Prvom programu u 19:00.

jabuka.tv