Naslovnica Politika Komšić: Možda ponovno stavim Titovu sliku u svoj ured

Komšić: Možda ponovno stavim Titovu sliku u svoj ured

Novoizabrani član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić gostujući u emisiji Pressing N1 televizije kazao je kako je upravo Dragan Čović, čelnik HDZ-a BiH zaslužan za njegovu kandidaturu za člana predsjedništva.

Komšić je u razgovoru kazao kako ni pod kakvim okolnostima neće podnijeti ostavku čak i ako to bude značilo neformiranje vlasti u Bosni i Hercegovini.

Dodao je da se nije “morao” izjasniti kao Hrvat, već da on jeste Hrvat.

Ja se nisam morao izjasniti kao Hrvat, ja sam Hrvat. To je moj izbor, tako sam odgojen i na to sam ponosan. Ne dam na to i ljuto ću to braniti. U čemu se sudara to Hrvat sa bh. identitetom? Ja sam dominantno građanin BiH i u to stane sve moje; i moje hrvatstvo, i krštenje i da budem ateista, agnostik, da navijam za Želju. Tu stane moje sve, kazao je Komšić

U razgovoru je naglasio da je vjeran Bosni i Hercegovini, a ne Hrvatskoj.

Ja sam vjeran ovoj zemlji, ne Republici Hrvatskoj. Volim tu zemlju, želim im sve najbolje, ali izvinite ja volim BiH više. Ne mogu imati dvije domovine, samo se na jednom mjestu mogu roditi. Ja govorim bosanski, mada mislim da je to jedan te isti jezik. Ja sam potpisao Deklaraciju, nemam problem s tim. Moje dijete uči hrvatski i vjerovali ili ne savršeno s razumijem s djetetom, istaknuo je Komšić.

Također je dodao i kako je veoma moguće da sliku Josipa Broza Tita opet stavi u svoj ured.