Naslovnica Politika Bojkot hrvatskih ministara: Otkazana sjednica Vijeća ministara BiH

Bojkot hrvatskih ministara: Otkazana sjednica Vijeća ministara BiH

Zbog nedostatak kvoruma za rad sjednica Vijeća ministra Bosne i Hercegovine ni danas nije održana, a državni ministar sigurnosti Dragan Mektić kratko je novinarima kazao da je razlog nedolazak ministara Hrvatske demokratske zajednice (HDZ BiH), javlja Fena.

HDZ BiH ima tri ministra, a da bi se sjednica mogla održati na njoj mora sudjelovati minimalno 50% ministara te minimalno dva ministra iz svakog konstitutivnog naroda.

Podsjećamo, obistinilo se ono o čemu smo ranije pisali pozivajući se na informacije iz HDZ-a BiH. Ranije je objavljeno da su hrvatski ministri izrazili nezadovoljstvo radom pojedinih ministara što je sažeto u 11 točaka.

Vijeće ministara danas je  trebalo da razmatra prijedlog odluke o izdavanju garancije BiH po Ugovoru o zajmu za Koridor V c  u Republici Srpskoj između Javnog preduzeća “Auto-putevi Republike Srpske” i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Na dnevnom redu sjednice je i informacija o stanju u oblasti  migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH i informacija o primopredaji vojarne  “Ušivak” u Hadžićima, objavljeno je na stranici Vijeća ministara.

ABC portal