Naslovnica Društvo HNS je od danas JEDINSTVEN! Komšić i njegov šef Izetbegović bh. Hrvate...

HNS je od danas JEDINSTVEN! Komšić i njegov šef Izetbegović bh. Hrvate ujedinili kao nitko u povijesti

Vjerojatno ni Željko Komšić nije slutio da će ovakav otpor probuditi među Hrvatima i da će doslovno svi djelovati kao jedan u borbi protiv najveće političke štetotične u povijesti Bosne i Hercegovine.

Danas je u njegovom nesuđenom uredu, u gradu u kojeg nikad neće biti dobrodošao, među Hrvatima među koje nikad neće biti dobrodošao i uvijek će ostati lutka na koncu Bakira Izetbegovića, održan sastanak HNS-a.

Predsjedništvo HNS smatra kako su stranke HNS-a, sukladno rezultatima izbora, jedini nositelj hrvatskog izbornog legitimiteta nakon Općih izbora 2018. HNS smatra kako u ovom trenutnu ne postoje ustavni i zakonski uvjeti za implementiranje izbornih rezultata, stoji u priopćenju Hrvatskog narodnog sabora.hrvati

Predsjedništvo HNS smatra kako Željko Komšić nije legitimni hrvatski predstavnik u Predsjedništvu BiH, te njegov izbor predstavlja grubo kršenje Ustava BiH i Daytonskog sporazuma naročito imajući u vidu njegovo negiranje konstitutivnosti kao temeljnog ustavnog načela na kojem je ustrojena Bosna i Hercegovina.

Njegov izbor je, ne samo čin grubog kršenja hrvatskih ustavnih i konstitutivnih prava, nego i rušenje temelja Bosne i Hercegovine.
Za Hrvate to više nije samo političko i ustavnopravno pitanje, nego pitanje nacionalne slobode, dostojanstva, samobitnosti i opstojnosti.

Stoga je Predsjedništvo HNS jednoglasno opredjeljeno da HNS u svim budućim aktivnostima nastupa kao jedno tijelo, odnosno jedinstven politički blok hrvatskog naroda u BiH.

Predsjedništvo HNS smatra kako u ovom trenutnu ne postoje ustavni i zakonski uvjeti za implementiranje izbornih rezultata.
Pozivamo legitimno izabrane predstavnike ostala dva konstitutivna naroda kao i predstavnike međunarodne zajednice da zajednički postignemo dogovor oko Izmjena Izbornog zakona BiH na načelima legitimnog predstavljanja na svim administrativno političkim razinama, sukladno odluci Ustavnog suda BiH.

Predsjedništvo HNS još jednom naglašava neupitnu opredjeljenost za europsku budućnost Bosne i Hercegovine./HMS/