Naslovnica Crna Kronika NJEMAČKA PONOVNO KLJUČA NAKON SILOVANJA STUDENTICE (18)

NJEMAČKA PONOVNO KLJUČA NAKON SILOVANJA STUDENTICE (18)

Za ponedjeljak su u njemačkom sveučilišnom gradu Freiburgu sazvane demonstracije nakon što je prije dva tjedna skupina muškaraca, većinom Sirijaca, silovala 18-godišnju studenticu.

Protuimigrantska stranka Alternativa za Njemačku (AfD) pozvala je građane da izađu na ulice kasno u ponedjeljak kako bi se pobunili protiv tog čina, dok su neistomišljenici pozvali na prosvjed protiv pokušaja da se taj zločin iskoristi kako bi se u društvu potaknuli protumigrantski osjećaji.

Vjeruje se da je grupa muškaraca silovala 18-godišnjakinju u noći s 13. na 14. listopada, kada se vraćala kući iz noćnog kluba u centru grada.

Pod istragom je sedam Sirijaca u dobi od 19 do 29 godina te 25-godišnjak njemačke nacionalnosti, no policija vjeruje kako je više muškaraca sudjelovalo u zločinu.

Studentica je bila u noćnom klubu s prijateljicom gdje je prihvatila piće od nepoznatog muškarca.

Oko ponoći je napustila klub s tim muškarcem, no policiji je rekla kako joj je muškarac u piće podmetnuo nešto što ju je onesposobilo.

Rekla je da ju je potom jedan od osumnjičenih muškaraca silovao u grmlju, nakon čega su isto učinili i ostali prisutni muškarci.

Vlasti navode kako su osumnjičeni muškarci, koji većinom žive u gradskom smještaju za izbjeglice, otprije poznati policiji.

Freiburg se također našao na naslovnicama prije dvije godine, kada je tamošnja studentica ubijena, a za zločin je optužen mladi izbjeglica.