Naslovnica Crna Kronika Hrvat koji je pao sa 75 kila marihuane je otac bivšeg nogometaša...

Hrvat koji je pao sa 75 kila marihuane je otac bivšeg nogometaša Silvija Marića?

HRVATSKA granična policija i carinici na graničnom su prijelazu Ilok-Bačka Palanka u nedjelju navečer zaplijenili 74,4 kilograma marihuane koju je 66-godišnji muškarac iz Zagreba pokušao u autu Fiat Multipla prošvercati u Hrvatsku.

Zagrepčanin koji je uhvaćen sa 75 kila trave na granici je otac nogometaša Silvija Marića?

Osumnjičeni Zagrepčanin je otac bivšeg nogometaša Silvija Marića, Rajko Marić, javlja Jutarnji.hr, pozivajući se na neslužbene izvore.

Droga je pronađena u nedjelju oko 20:40, nakon što su carinici i policajci izdvojili sumnjivo vozilo za pregled te u podvozju uočili više PVC paketa oblijepljenih smeđom selotejp trakom, u kojima je bila biljna materija. Uz odgovarajući nalog, koji je izdao Županijski sud u Vukovaru, obavljen je pretres vozila te je pronađeno ukupno 137 paketa skrivenih po cijelom vozilu, u više preinačenih dijelova automobila.

Paketi su bili ispod ladica suvozačkog sjedala, stražnjih desnih i lijevih vrata, u rezervnom kotaču, u preinačenom prostoru u podvozju te u prostoru predviđenom za plinski spremnik automobila.

Index je kontaktirao Silvija Marića, no kada smo ga nazvali rekao nam je tek da ga nazovemo kasnije, a onda više nije odgovarao na naše pozive.

Najveća pojedinačna zapljena marihuane ove godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Policija se jučer pohvalila zapljenom.

“Droga je pronađena u nedjelju navečer u osobnom automobilu hrvatskih registracija, kojeg je vozio 66-godišnji hrvatski državljanin. Ovih 74 kilograma marihuane najveća je pojedinačna zapljena te vrste droge na vukovarsko-srijemskome području u ovoj godini, ali i u nekoliko prošlih godina. Posljednju veliku zapljenu marihuane, od ukupno 302 kilograma te droge, imali smo na Graničnom prijelazu Bajakovo 2012. godine”, istaknuo je na konferenciji za novinare načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular.

Pomoćnik pročelnika Područnog carinskog ureda Osijek Antun Antunović rekao je da su pripadnici carinske mobilne službe Vukovar u suradnji s policijskim službenicima GP-a Ilok izdvojili sumnjivo vozilo za pregled i u podvozju vozila uočili više vakuumiranih paketa koji su sadržavali biljnu materiju.

“Ishodio se sudski nalog i u suradnji s djelatnicima Odjela za droge PU vukovarsko-srijemske izvršena je detaljna pretraga vozila. Pronađeno je 137 paketa, ukupne težine 74,465 kilograma marihuane, a droga je pronađena u više preinačenih dijelova automobila – ispod ladica suvozačkog sjedala, zadnjih desnih i lijevih vrata, rezervnom kotaču, preinačenom prostoru u podvozju kao i u prostoru predviđenom za plinski spremnik automobila”, dodao je Antunović.

Marihuana proizvedena u Albaniji ili na Kosovu

Voditelj Odjela kriminaliteta droga Krešimir Hunjet rekao je da je 66-godišnjak iz Zagreba uhićen. Protiv njega je podignuta kaznena prijava i predan je pritvorskom nadgledniku.

Marihuana je najvjerojatnije proizvedena u Albaniji ili na Kosovu, a bila je namijenjena distribuciji na području Republike Hrvatske. Sva zaplijenjena marihuana otpremit će se u Centar za forenzična istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu gdje će nakon analize biti moguće utvrditi i njenu vrijednost na narko tržištu, no riječ je o zaplijenjenoj drogi minimalne vrijednosti 750.000 kuna, rečeno je.