Naslovnica Crna Kronika EKSKLUZIVNO: PLENKOVIĆU PRIJE DOLASKA U MOSTAR UPUĆENE PRIJETNJE SMRĆU

EKSKLUZIVNO: PLENKOVIĆU PRIJE DOLASKA U MOSTAR UPUĆENE PRIJETNJE SMRĆU

Hrvatski premijer Andrej Plenković 4. listopada boravio je u Mostaru, a javnosti se obratio na velikom predizbornom skupu HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora.

Svojim govorom Plenković je ohrabrio bh. Hrvate na putu ispravljanja nebrojenih nepravdi kreiranih u kuhinji velikobošnjačke politike, te je dao podršku Draganu Čoviću koji će tri dana kasnije dobiti više od 150 tisuća glasova Hrvata u BiH, a ni 85 posto glasova svog naroda neće mu biti dovoljno da ostane član Predsjedništva BiH jer su Bošnjaci izabrali svog drugog predstavnika Željka Komšića.

Međutim, ono što se događalo prilikom posjeta Andreja Plenkovića potvrđuje kako Bosna i Hercegovina i dalje djeluje pod represivnim aparatom iza kojeg stoje velikobošnjačke elite predvođene SDA-om.

Andreju Plenkoviću su na dan dolaska u Mostar upućene prijetnje smrću ako se pojavi u ovoj zemlji doznaje portal Grude.com iz diplomatskih izvora. Situacija je bila toliko ozbiljna da je dio onih koji su zaduženi za sigurnost hrvatskog premijera predlagali da ne ide iz Hrvatske, što je premijer odlučno odbio. – Ove godine je kompletan hrvatski državni vrh dobio prijetnje zbog posjeta i podrške Hrvatima u BiH što jasno oslikava na koji način funkcionira ova država. Sjetite se, 16. siječnja kada je trebala doći predsjednica Hrvatske nije došla u BiH. Došla je dan kasnije, te je mijenjala protokol. Tada je ona dobila prijetnje smrću. Ovog puta red je došao na premijera Hrvatske. Kada su upućene prijetnje naravno da nije svejedno, a ove su, vjerujte, bile itekako ozbiljne, međutim premijer je bio odlučan doći u Mostar pod svaku cijenu – tvrdi izvor.

Osiguranje koje je pratilo Plenkovića bilo je pojačano.