Naslovnica Gospodarstvo Zračna luka Mostar: Nema letova za Njemačku prije proljeća

Zračna luka Mostar: Nema letova za Njemačku prije proljeća

Zrakoplovi niskotarifne aviokompanije Eurowings s Aerodroma Mostar prema njemačkim gradovima neće letjeti do proljeća sljedeće godine, kada bi trebali ponovo krenuti češće i prema više destinacija.

Zimski mjeseci iskoristiti će se za proširenje aerodromske zgrade. Njemačka niskotarifna kompanija Eurowings koja je Mostar od svibnja mjeseca do listopada povezivala s Dusseldorfom i Stuttgartom neće prometovati u zimskim mjesecima. Prvi sljedeći let planiran je za 25. ožujak, piše Klix.ba.

“Iz Eurowingsa su zadovoljni punjenjem svojih zrakoplova i urađenim u ljetnoj sezoni. Od sljedeće sezone planiraju uvođenje više destinacija i češće linije”, kazao je direktor Aerodroma Mostar Marin Raspudić. Zima će biti iskorištena za proširenje kapaciteta, posebno aerodromske zgrade. “To radimo sredstvima Vlade Federacije BiH. Cilj je proširiti terminalsku zgradu da bi bili spremni za značajan povratak talijanskih putnika u 2019. godini”, izjavio je Raspudić. Iz Mostara i dalje redovno prometovanje Croatia Airlines s dva leta tjedno za Zagreb.