Naslovnica Kultura U Metković stiže 100 framaša iz raznih dijelova Dalmacije i BiH

U Metković stiže 100 framaša iz raznih dijelova Dalmacije i BiH

U nadolazećem vikendu u Metković dolazi 100 framaša iz raznih dijelova Dalmacije ali i Bosne i Hercegovine što Framasong čini internacionalnim festivalom. Za trodnevni program ispunjen molitvom, druženjem i zabavom pobrinuli su se metkovski framaši.

U petak, 7. prosinca bit će upoznavanje i druženje s pridošlim framašima te razgledavanje ‘Ledene bajke na Neretvi‘.

Subota, 8. prosinca fra Ante Bešlić održat će predavanje, nakon čega slijedi rad po grupama a na samom kraju dana u 19 sati u Gradskom kulturnom središtu održat će se, po drugi put, Framasong – festival duhovne glazbe. Natjecat će se frama Drniš, Metković, Podbablje, Sinj, Split -Gospe od Pojišana te frama Gradići iz Bosne i Hercegovine. Kako bi na pozornici prošlo sve kako treba zadužen je Acervatio zajedno s Lukom Grgićem a kroz program će nas voditi Marta Gabrić i Marin Talajić. Cijelu večer će nam uljepšati gosti: Ivan Vidović, zbor Mihovil i fra Marin Karačić. Ulaz je slobodan.

U nedjelju, 9. prosinca slijedi ono što je za naše framaše najbitnije, a to su obećanja. Njima se framaši obvezuju da će narednih godinu dana živjeti u franjevačkom duhu. Obred će se održati za vrijeme svete mise u 11 sati u crkvi sv. Ilije.