Naslovnica Zanimljivosti Ivana Knoll: ‘Dobro sam unovčila titulu lijepe navijačice’

Ivana Knoll: ‘Dobro sam unovčila titulu lijepe navijačice’

Konkurencija je velika jer svi žele biti influenceri. Svjesni su kako se od toga može odlično zarađivati, ali isto tako treba znati kako taj posao zahtjeva trud i napor, rekla je Ivana. Laskavu titulu ‘najljepše navijačice’, Ivana Knoll (26) odlučila je iskoristiti u poslovne svrhe. Na Instagramu ju prati više od 80.000 obožavatelja, a nedavno je tu brojku odlučila i ‘unovčiti’.

Oduvijek sam bila obožavatelj društvenih mreža i fotografija. Zašto nešto u čemu uživam ne bih i unovčila? – rekla nam je Knoll. Zarada preko društvenih mreža je, kako kaže, odlična, ali je i velika konkurencija među balkanskim Instagram zvijezdama. Većina brendova i tvrtki ulažu mnogo novaca u kampanje i promocije na društvenim mrežama, a posebno na Instagramu. Zvijezde i brendovi dobivaju ozbiljne novce zahvaljujući Instagramu. Konkurencija je velika jer svi žele biti influenceri. Svjesni su kako se od toga može odlično zarađivati, ali isto tako treba znati kako taj posao zahtjeva trud i napor. Sad govorim o zaista vrhunskim influencerima  koji imaju cijeli tim ljudi oko sebe – dodala je Ivana koja je nedavno dobila i verifikaciju računa, odnosno ‘plavu kvačicu’ kraj imena profila.

Plava oznaka za sad nije rezervirana za ‘obične’ smrtnike već isključivo za profile javnih osoba i popularnih brendova. Instagram to ‘sam’ dodjeljuje korisnicima. To znači da je Instagram potvrdio (verificirao) da je taj račun doista od osobe koja ga predstavlja. Verifikacija pomaže korisnicima kako ne bi došlo do zlouporabe imena i prezimena. Ona se dodjeljuje javnim osobama, sportašima i brendovima – ponosno je rekla Ivana koja je nedavno postala i magistar grafičkog dizajna. Iako ima diplomu u ruci, Ivana se planira okušati u Youtube karijeri, ali još uvijek traži smjer i teme o kojima bi pričala. YouTube je definitivno vodeći kanal za zaradu. Posebno je omiljen među mladima, ali mislim i da je najkorisniji. Apsolutno sve informacije se mogu pronaći – od toga kako popraviti automobil, kako izabrati dobru kremu za lice, kako raditi u Matlab-u … Uskoro ću i ja otvoriti kanal. Imam par ideja, ali još uvijek pokušavam odabrati smjer u kojem se najviše pronalazim – zaključila je Knoll.

24sata.