Naslovnica Društvo ‘Mame i tate iz Metkovića i okolice’ najavili mirni prosvjed za srijedu

‘Mame i tate iz Metkovića i okolice’ najavili mirni prosvjed za srijedu

‘DVIJE SMRTI SU PREVIŠE, ŽELIMO STATI NA OVOME!’

Poštovani, dana 19.12.2018 u vremenu od 15:00-15:30 sati ispred Doma zdravlja u Metkoviću, građanska inicijativa “Mame i tate iz Metkovića i okolice” održati će mirni prosvjed u cilju što prijeg rješavanja problema manjkavosti uređaja CRP/streptokok analizatora u istoimenom domu zdravlja.

Naime, već je svima poznato sta se dogodilo sa dvoje djece koja su na žalost preminula. Ovakvim dosadašnjim načinom rada život u Metkoviću posebno je traumatičan preko vikenda, jer subotom popodne i nedjeljom nema dežurstava laboratorija i rtg. Riješenje nije samo u analizatoru CRP-a/streptokoka, ali nam je prvi korak u rješavanju. Uređaja kojima cijena koštanja nije velika, a važnost njihove dijagnostike nemjerljiva.

Želimo naglasiti da su sredstva za dva analizatora osigurana od grada Metkovića, za pedijatrijske ordinacije, al skrećemo pozornost da bi i Hitna pomoć trebala hitno imati isti analizator.

Zato vas pozivamo da nam se u srijedu, 19.12.2018. od 15:00 do 15:30h pridružite u mirnom i dostojanstvenom skupu kojim želimo poslati poruku u Zagreb, u Ministarstvo zdravstva, da nema toga pravilnika i papira koji se ne može promjeniti za život naše djece iz Metkovića i okolice.

I zato, poštovani g. Ministre, tražimo hitnu izmjenu pravilnika o medicinsko biokemijskoj analizi u liječničkim ordinacijama, kojim bi se dozvolila nabavka i upotreba prijeko potrebnih aparata, kao i obveza postupanja svih zdravstvenih djelatnika, po Hipokratovoj zakletvi prema pacijentima, a prvenstveno djeci! Dvije smrti su previše, želimo stati na ovome! Bez obzira što smo različiti u mišljenjima, političkim opredjeljenjima, mi ovom akcijom ne idemo protiv niti jednog čovjeka! Ova akcija je za svako dijete iz doline, od najmanjeg i najsiromašnijeg, do najvećeg i bogatijeg. Neka nas razlike spoje u jednome jer sve ono što ne možemo prihvatiti imamo priliku promijeniti. Učinimo to skupa!

Mame i tate iz Metkovića i okolice