Naslovnica Crna Kronika ‘Ukrali su cijelu kuću’: U tjedan dana rastavili su je do temelja

‘Ukrali su cijelu kuću’: U tjedan dana rastavili su je do temelja

Na policijskoj stranici stoji da je u Peterancu, nepoznati počinitelj otuđio krovište, crijep i zidove izrađene od drvene konstrukcije montažne kuće, oštetivši vlasnika za više desetaka tisuća kuna.

 

Koprivnička je policija je u utorak zaprimila prijavu da je između 5. i 16 prosinca, nepoznati lopov razmontirao montažnu kuću u Peterancu te ju odvezao u nepoznato.

No, mještani Peteranca, nadomak Koprivnici tvrde da su vidjeli da vlasnici polako odvajaju cijelo krovište s crijepom, dijelove zidova izgrađene od drvene građe i da su u sedam dana s dvije traktorske prikolice odvezli sav materijal. Kontaktirali smo vlasnike, koji su nam kazali da je kuća temeljem ovrhe prešla na drugog vlasnika i da su oni prije nego što se cijeli postupak sudski proveo uzeli ono „što im pripada“, jer je ovrhom novi vlasnik s kojim su u sporu dobio samo zemljište, a ne kuću koja nije bila ni legalizirana.

Do novog vlasnika nekretnine nismo uspjeli doći kako bi čuli i njegovu stranu. Na policijskoj stranici stoji da je u Peterancu, nepoznati počinitelj otuđio krovište, crijep i zidove izrađene od drvene konstrukcije montažne kuće, oštetivši vlasnika za više desetaka tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim predmetima.

No, u ovom nesvakidašnjem „prebijanju“ dugova policiju očekuje dosta posla, a vjerojatno će sve završiti na sudu kako bi se pronašla istina. Tko je u pravu. Bivša vlasnica ili muškarac koji je došao do nekretnine.

Susjedi s kojima smo razgovarali su nam rekli da su to repovi koji se vuku iza bivših partnera u nekom poslu.

24sata