Naslovnica Kultura Umrla glumica koja je jednim filmom zaradila 650 milijuna kuna

Umrla glumica koja je jednim filmom zaradila 650 milijuna kuna

Nesretnu vijest potvrdio je njezin agent, a razlog smrti su komplikacije povezane s dijabetesom. Nakon glumačke karijere posvetila se režiji i snimila hit filmove ‘Veliki’, ‘Buđenja’, ‘Renaissance man’…

 

Glumica i redateljica Penny Marshall, poznata po ulozi u seriji ‘Laverne & Shirley’, preminula je u ponedjeljak u Los Angelesu u 76. godini. Nesretnu vijest potvrdio je njezin agent, a razlog smrti su komplikacije povezane s dijabetesom, prenosi Daily Mail.

– Svima nam je srce slomljeno – rekla je njezina obitelj.

Penny je komedijom ‘Veliki’ s Tom Hanksom (62) ušla 1988. u redateljske vode. Postala je prva žena u povijesti koja je jednim filmom zaradila više od sto milijuna dolara, odnosno 650 milijuna kuna. 

Osim s Hanksom, Marshall je radila s brojnim zvijezdama. Među njima su Geena Davis (62), Madonna (60), Robert De Niro (75), Robin Williams, Denzel Washington (63) i Whitney Houston. Ona je prva ‘otkrila’ Marka Wahlberga (47) te mu ponudila prvu ulogu. Osim što je bila uspješna glumica i redateljica, izdala je nekoliko knjiga.

Redateljici su liječnici 2010. dijagnosticirali rak pluća, no ona je 2012. izjavila da se stanje popravilo. 

Penny se dva puta udavala. Prvo za Michaela Henryja, s kojim ima kćer Tracy (54), a zatim za Roba Reinera (71). S Michaelom je bila svega tri godine, a Rob je čak i posvojio njezinu kćer.

24sata