Naslovnica Kultura Fra Stanko Pavlović: Neka nam Isus bude na prvom mjestu

Fra Stanko Pavlović: Neka nam Isus bude na prvom mjestu

Rana sveta misa u Grudama označila je početak četvrte nedjelje došašća i paljenja posljednje svijeće koja označava ljubav, a simbolizira i svršetak u ljudskoj povijesti.

Svetu misu u prepunoj crkvi predvodio je fra Stanko Pavlović. – Znam da ste svi ovih dana u nekoj strci, pokušavate nešto stići i to je razumljivo. Ali, nedajmo da nas ta strka zaokupi za našu dušu nevažnim stvarima, neka nam Isus bude u ovom vremenu na prvom mjestu, neka nam On bude važan, neka nam On bude prioritet. I ustrajan vjernik može pogriješiti ako u svoj ovoj strci izbaci Isusa iz svog života. Koliko god se trudili, sve to što je obilato pripremljeno nije važno, koliko je važan Isus u našem životu. Zato, tako pristupimo ovom vremenu – poručio je grudski župnik.

 

Što se tiče ispovijedi u grudskoj župi, ona će se vršiti tijekom današnje večernje svete mise u 17.00 sati, zatim ujutro prije i za vrijeme mise zornice koja je u 6.00 sati (sutra je posljednja sveta misa zornica u ovom vremenu), kao i prije i tijekom svete mise polnoćke (u noći s ponedjeljka na utorak).

 

Svete mise u župi Grude u božićnom vremenu:

 

Ponedjeljak (Badnji dan) 24. 12.

– Sveta misa zornica 6.00 sati

– Polnoćka 00.00 sati

 

Utorak (Božić)

– Božićna sveta misa 10.00 sati

 

Srijeda (Stipanjdan)

– 7.30 sati

– 8.30 sati

– 11.00 sati

 

Četvrtak (Ivanjdan)

– 7.30 sati

– 8.30 sati

– 11.00 sati

 

Petak (Mladenci)

-11.00 sati (Sveta misa i darivanje djece)

 

Grude.com