Naslovnica Život I danas se svakodnevno prolijeva krv nevine i još nerođene dječice

I danas se svakodnevno prolijeva krv nevine i još nerođene dječice

“Danas slavimo blagdan u kojem se spominjemo tragedije pokolja nevine dječice koji je naredio kralj Herod. Moćni kralj u strahu za vlast oštricu svoga mača okreće na one najmanje i najnevinije u njegovu kraljevstvu, malenu i nevinu dječicu. Kakav paradoks – on, koji je pod sobom imao kraljevstvo osjeća se ugrožen od najmanjih u njemu. Bog, čiju rođenost u Betlehemu Herodu naviještaju mudraci s istoka, postaje takva prijetnja kralju, da se ne libi zbog toga okrvaviti svoje ruke krvlju nevinih.Vidimo dokle je spremna ići ljudska zloća.

Ljudski život je svetinja. Stoga se s pravom zgražamo nad nasiljem Heroda koji je pod svaku cijenu želio sačuvati vlast i zbog svojih sebičnih interesa okrutno pogazio pravo na život betlehemske dječice. Nažalost, i danas ima Heroda i danas se svakodnevno prolijeva krv nevine i još nerođene dječice.

‘Abortus je moguć zato što ne čujemo krik nevinog djeteta, ali kad bi ga čuli krv bi nam se zaledila u venama!’ (don Damir Stojić).

Molimo za nerođene, ali i za one koji čine i odobravaju pobačaje te za one koji pate zbog rana i posljedica nastalih zbog pobačaja.”

Pater Horvat