Naslovnica Zanimljivosti Fulala prognozu: Baba Vanga za 2018. ništa nije pogodila

Fulala prognozu: Baba Vanga za 2018. ništa nije pogodila

Proteklih godina sve češće u javnosti se piše o proročanstvima slavne bugarske babe Vange.

Naime, prije nego što je 1996. umrla, u 85. godini, ostavila je proročanstva koja sežu sve do 51. stoljeća za kada je prognozirala kraj svemira. Ljudi koji joj daju “za pravo” navode kako je pogodila tragične događaje iz 11. rujna 2001, stvaranje tzv. Islamske države i tsunami koji se dogodio 26. 12. 2004.

No, prisjetimo se njenih proročanstava za 2018. godinu – ono kako će Kina preuzeti dominaciju od SAD-a i postati sljedeća super-sila, te da ćemo otkriti novu formu energije na planetu Veneri. Je li bila u pravu? Ukratko – ne.

Do sada – Kina nije preuzela tron svjetske sile – podaci kažu da je rast američke ekonomije tijekom godine bio veći od one u Kini.

A, otkriće nove forme energije na Veneri? Pa, nije se dogodilo. Zapravo, NASA (ni drugi svemirski programi) nisu o ovom pričali već dugo. Prije četiri godine, pojavila se teorija kako bi Venera mogla biti sjajan izvor za prikupljanje solarne energije – navodno, 40 posto više nego što možemo sakupiti ovdje na Zemlji. No, o tome se više ne govori.

Kako nam je ostao još samo jedan dan u ovoj godini, čisto sumnjamo da će se njena najveća predviđanja za 2018. ispuniti, piše Radiosarajevo.

Radiosarajevo.ba