Naslovnica Društvo Slijedi zahlađenje s jakom burom i nimalo ugodnim temperaturama

Slijedi zahlađenje s jakom burom i nimalo ugodnim temperaturama

Oglašen je meteoalarm, Zavod za javno zdravstvo objavio upozorenje: stiže jako zahlađenje, temperature će i u Dalmaciji biti opasne po zdravlje!

Prvi dan Nove godine osvanuo je kao stvoren za šetnju i ispijanje kave na osunčanom štekatu, no uskoro, nažalost, slijedi zahlađenje s jakom burom i nimalo ugodnim temperaturama. Kako je objavio Državni hidrometeorološki zavod, već od sutra zapuhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, mjestimice s jakim, prema kraju dana moguće i olujnim udarima. Na Jadranu će umjeren sjeverozapadnjak okrenuti na buru i jačati, pa će od sredine dana biti olujnih, podno Velebita i orkanskih udara.

Zbog navedenog je za sutra oglašen meteolalarm, za obalu žuto, a za more narančasti.

Podsjetimo, žuti meteoalarm znači da će vrijeme biti potencijalno opasno, a narančasti da će biti opasno. Meteoalarm je, kako stoji na stranicama DHMZ-a, oglašen zbog  jake, na udare olujne bure i sjevernog vjetra čiji bi najjači udari mogli dosezati i 110 km/h.

U narednim danima vrijeme se neće popraviti a za vikend nas očekuje izrazita hladnoća.

Kako javlja Zavod za javno zdravstvo, od 5. siječnja u Rijeci, Splitu i Dubrovniku očekuje se hladnoća koja može biti opasna za zdravlje.

SLOBODNA DALMACIJA