Naslovnica Sport UDARNA VIJEST Pulišić potpisao za Chelsea

UDARNA VIJEST Pulišić potpisao za Chelsea

Američki nogometaš hrvatskog podrijetla Christian Pulišić (20) novi je igrač londonskog premirligaša Chelsea, ali će do kraja sezone ostati na posudbi u redovima Borussije Dortmund.

Chelsea će Borussiji za mladog krilnog igrača platiti 64 milijuna eura odštete, a Pulišić će se ‘Bluesima’ priključiti na koncu ove sezone, prenosi HINA

“Velika je stvar potpisati ugovor za tako ugledan klub kao što je Chelsea. Radujem se novom izazovu, no prije toga moram završiti posao s Borussijom,” kazao je mladi Amerikanac.

Pulišić je u Borussiju stigao 2015. kao 16-godišnjak iz američkog PA Classicsa i odmah je pokazao da se radi o velikom talentu. U prethodne tri i po godine odigrao je 114 utakmica i postigao je 15 golova.

“Christian je oduvijek želio igrati u engleskom prvenstvu i sada će se njegov san ostvariti,” kazao je Borussijin sportski direktor Michael Zorc.

Veliki interes za njegove usluge pokazali su i Liverpool, Arsenal, Manchester United, te Bayern no ‘Bluesi’ su bili najizdašniji.

Pulišićev je djed Hrvat, međutim Christian je odbio nastupati za hrvatsku vrstu i odabrao je SAD. Do sada je za američku vrstu odigrao 23 utakmice postigavši devet golova.

U studenom prošle godine je protiv Italije nosio kapetansku traku postavši sa 20 godina i 63 dana najmlađi kapetan u povijesti američke vrste.

Dnevnik.ba