Naslovnica Zanimljivosti Zimski festival na Blidinju oduševio posjetitelje

Zimski festival na Blidinju oduševio posjetitelje

Posljednjih godina Blidinje je postalo omiljeno odredište za doček Nove godine jer u ovo praznično vrijeme u Parku prirode sve je nekako posebno i lijepo u odnosu na ostali dio godine. Potpuni praznični ugođaj uljepšao je i snijeg, tako da je čarolija najljepšega dočeka Nove godine bila potpuna.

Potencijal Blidinja prepoznali su organizatori Blidinje Zima Festa, koji su nakon prošlogodišnjeg uspješnog pilot-projekta, ove godine, na radost više od tisuću gostiju, organizirali drugi po redu Blidinje Zima Fest koji je u potpunosti opravdao očekivanja svih. U funkciji je bilo skijalište, a skoro svi smještajni kapaciteti i ugostiteljski objekti bili su popunjeni.

“Radeći na skijalištu skoro pet godina primijetili smo da je Blidinje jako zanimljivo gostima koji se, uz uživanje u prirodi i zimskim sportovima, tu žele i dobro zabaviti. Nedostajao je taj sadržaj koji bi zadovoljio posebice mlađu publiku pa smo se, svjesni velikog rizika, ipak odlučili na ovaj potez. Znate, na Blidinju uvijek postoji mogućnost da nanosi zatrpaju cestu i da cijela organizacija propadane. Prošle smo se godine odvažili i ispalo je dobro te do sada sve ide po planu” kazao je jedan od organizatora Ivan Šarić za Večernji.ba.

Ovaj najmlađi zimski festival ovogodišnjom je ponudom oduševio sve. Trodnevni festival koncertom je otvorio Željko Samardžić, uz nastup Daria Šunjića i Party banda. Šator je bio ispunjen do posljednjega mjesta. Uz vrhunsku produkciju, rasvjetu i zvuk, vladalo je neopisivo ozračje.

Šator u kojem se održavaju zabave veličine je nogometnog igrališta, u njemu je toplo i ugodno bez obzira što je vani snijeg i vladaju niske temperature zraka. Za doček se okupilo 1000 ljudi iz raznih područja, ponajviše iz Hercegovine i Dalmacije, a za dobar ugođaj pobrinula se skupina Viva. Među brojnim gostima u čarima Parka prirode uživali su i glumica Ornela Vištica, pjevač Mate Bulić, političar Milijan Brkić, sportaši Hrvoje Milić, Ivan Kvesić, Faretta Radić, prva Hrvatica s naslovnice Vogua, i drugi.

Sinoć, na reprizi dočeka Nove godine, nastupili su Mladen Grdović i Dejan Matić, a atmosfera je bila kao i na dočeku, ako ne i bolja.

Prvi.tv