Naslovnica Sport Čudo iz Makarske: Dječak star četiri godine istrčao 10 km za sat...

Čudo iz Makarske: Dječak star četiri godine istrčao 10 km za sat vremena

Nikad nisam čuo za tako nešto i jednostavno nemam objašnjenja, meni je to baš fascinantno – prokomentirao je fenomen malog Emila Joško Vlašić

Ako ovako nastavi, samo četiri godine star Emil Jones mogao bi postati veliko atletsko ime. Naime, dječak jedva težak dvadesetak kilograma, Božićnu utrku na splitskom Marjanu dugačku deset kilometara istrčao je za sat vremena i četiri minute.

Utrku je u vremenu 1:23 istrčala i njegova tri godine starija sestra Diana, a zanimljivost kaže da je Emil do sada osvojio već preko 50 medalja.

Daroviti Emil sin je Aliksandra Bahachoua i Natalije Jones, para koji se skrasio u Makarskoj nakon što se u grad zaljubio prije dvije i pol godine tijekom ljetovanja, prenosi 24sata.

Paru se silno svidjela klima, pa je u grad podno Biokova doselio iz Bergena.

Aliksandr i Nalatila su oboje podrijetlom iz bivšeg SSSR-a, a novac i dalje zarađuju u Norveškoj budući da se ovdje još uvijek nisu financijski snašli.

Aliksandar je završio pravo i ruski jezik, radio je kao sudski tumač, a Natalija je profesorica ruskog i engleskog jezika. Djeca im ujedno treniraju i ragbi, a uz to i odlično govore hrvatski jezik.

– Zvuči poprilično nevjerojatno, ali ako je istrčao 10 kilometara na službenoj utrci, i to više puta, nemam razloga sumnjati. Fascinira me Emilova ustrajnost. Kod tako male djece fokus se često mijenja, jedan čas bi radili jedno, drugi druge, treće.

Rijetkost je da se jedan četverogodišnjak tako dugo zaokupi samo jednom aktivnošću. Nikad nisam čuo za tako nešto i jednostavno nemam objašnjenja, meni je to baš fascinantno – prokomentirao je poznati hrvatski trener Joško Vlašić fenomen Emila za 24sata.