Naslovnica Crna Kronika Biskup Huzjak promašio divlju svinju i teško ranio kolegu lovca

Biskup Huzjak promašio divlju svinju i teško ranio kolegu lovca

Mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko križevački u petak, 11. siječnja je u lovu teško ozlijedio drugog lovca, potvrđeno nam je iz više izvora. Policija ga je kazneno prijavila zbog sumnje u kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Nesreća u lovu dogodila se u prijepodnevnim satima u lovištu kod mjesta Kraljeva Velika, na području Lipovljana. Biskup Huzjak (58), inače strastveni lovac, sudjelovao je u organiziranom i prijavljenom lovu te su, prema policijskom pripćenju o događaju u kojem nije naveden identitet biskupa, on i drugi lovac nalazili na susjednim čekama udaljenima oko 90 metara. U jednom trenutku biskup je iz lovačkog karabina pucao u divlju svinju, koju je promašio te je puščano zrno pogodilo 64-godišnjaka u natkoljenicu.

Ranjenom lovcu je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život. Alkotestiranjem biskupa Huzjaka je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola te mu je oduzeto oružje s kojim je sudjelovao u lovu.

Zbog navedenog kaznenog djela protiv 58-godišnjaka će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnijeta kaznena prijava.

Zvonimir Ancić, glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije, potvrdio nam je i službeno da se događaj dogodio.

Službeni komentar iz Bjelovarsko-križevačke biskupije još čekamo.

Večernji list