Naslovnica Crna Kronika Sarajevo: Htio UBITI djevojku zbog HRVATSKIH kockica na jakni

Sarajevo: Htio UBITI djevojku zbog HRVATSKIH kockica na jakni

Skijašica Sedina Muhibić (27), Sarajka koja je članica Hrvatskog skijaškog saveza, napisala je na svom Facebook profilu da je doživjela incident u ponedjeljak navečer u tramvaju u Sarajevu. Naime, ona je navela da je nosila jaknu s kockicama, odnosno s hrvatskom šahovnicom, prenosi Klix.ba.

Još sam pod utiscima onoga što se večeras desilo. U skoro punom tramvaju stajala sam i slušala muziku. Nisam ni shvatila da je u tramvaju haos zbog mojih kockica. U jednom momentu su mi gospođe prišle i rekle kako je u tramvaju neki divljak koji me želi ubiti, prebiti kad izađem iz tramvaja jer, kako kaže, šahovnici nije mjesto u Sarajevu, mrzi Hrvate”, otkud mi hrabrost, treba me ubiti…, napisala je Sedina na svom Facebook profilu.

Također, podvukla je da su je drugi građani u tramvaju odlučili zaštititi te su pozvali policiju, nakon čega je “divljak otišao glavom bez obzira”.

Napisala je i kako nije nacionalist i nikada neće biti.

“Da nije bilo rata, možda bih i ja imala roditelje i obitelj, drugi život… Pa opet ne mrzim, sretna sam, volim život, jer pojedinac ne čini populaciju. OK mi je, možete me i ubiti, ali Sedina Muhibić – Seddina Bosna – Sarajka – muslimanka – ostajem pri svom pa taman sama i jedina bila”, napisala je ona.

Inače, njena životna priča ganula je mnoge. Rođena je 1991. u Sarajevu. Roditelji su je ostavili po rođenju, a odrasla je u Domu Bjelave i SOS Dječjem selu. Glumila je, između ostalog, u filmu “Grbavica” Jasmile Žbanić.

Nakon molbe Skijaškom savezu BiH za podršku nikada nije dobila odgovor te je odlučila pronaći svoje mjesto u Hrvatskom skijaškom savezu.