Naslovnica Društvo Neum domaćin međunarodne manifestacije maslinara i uljara

Neum domaćin međunarodne manifestacije maslinara i uljara

Tradicionalna međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2019. održat će se od 21. do 24. ožujka u hotelu Grand u Neumu, a uključuje sajam maslinarstva i uljarstva, znanstveno stručna predavanja, praktične radionice, degustacije i izložbe proizvoda, te organizirani studijski obilazak uz praktično maslinarstvo u masliniku.

Noćnjak se po prvi put održava na teritoriju dvije države, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a plod je to dugogodišnje poslovne suradnje Zadružnog saveza Dalmacije i Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar, kao i kontakata i iskazane želje inozemnih maslinara i uljara, prenosi Fena.

U Splitu će se tijekom siječnja i veljače 2019. održati ocjenjivanja proizvoda – maslinovih ulja i proizvoda od masline, a početkom ožujka bit će organiziran Gospodarski forum o maslinarstvu i uljarstvu i medijska konferencija, u okviru kojih će se vršiti promocija i degustacija proizvoda dostavljenih na ocjenjivanje.

Početkom prosinca protekle godine započela je dostava uzoraka maslinovog ulja i proizvoda od masline za ocjenjivanje i natjecanje u okviru ovogodišnjeg Noćnjaka, priopćio je Federalni agromediteranski zavod Mostar.

Dnevnik.ba