Naslovnica Društvo Sejdo Komšić persona non grata u RH

Sejdo Komšić persona non grata u RH

Vladi RH: Željko Komšić je 7. listopada 2018. godine bošnjačkim glasovima nametnut za Hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Stoga pokret #SejdoKomsic svaki 7. u mjesecu proglašava danom sjećanja na taj brutalni čin gaženja hrvatske izborne volje i kršenja prava koja Hrvatima pripadaju po Ustavu BiH i Daytonskom sporazumu.

Stoga vas pozivamo da se uključite u ovu akciju koja će trajati sve dok ta nelegitimna i nemoralna politička spodoba, taj lutak na koncu bošnjačkog unitarizma bude na poziciji koju je ustavnim, političkim i pravnim nasiljem već treći put oteo Hrvatima.

Sejdo Komšić je simbol ustavnog, pravnog, institucionalnog, političkog i izbornog nasilja nad Hrvatima u BiH i svatko od nas tko se smatra politički svjesnom Hrvaticom ili Hrvatom treba, na svoj način, pružiti otpor tome nasilju i Sejdu Komšića barem na osobnoj razini proglasiti “personom non grata”.

Za one koji se pitaju zbog čega smo Željka Komšića nazvali Sejdom, podsjećamo na čelnika kosovskih Albanaca ranih devedesetih prošloga stoljeća u SFRJ, Sejdu Bajramovića koji nije imao potporu svog naroda nego ga je velikosrpska politika Slobodana Miloševića instalirala da u Predsjedništvu SFRJ predstavlja albanski narod. Na isti način to danas Hrvatima radi velikobošnjačka politika u BiH koja je već treći put Sejdu Komšića instalirala u Predsjedništvo BiH.

Kao politički i nacionalno svjesni pojedinci nemamo pravo šutnjom i pasivnošću odgovarati na nepravde koje se Hrvatima u BiH događaju od referenduma o neovisnosti do danas. Stoga ponosno i hrabro, pametno i kreativno osvijestimo sebi i pokažimo drugima da #SejdoKomsic nije naš predsjednik, da je nelegitiman i nelagalan, da je drugi bošnjački član Predsjedništva i kao takav svima nama persona non grata.

Od RH očekujemo da se postavi u skladu s interesima hrvatskog naroda u RH i BiH (koji je od 2000. izdan i ostavljen). Da pokaže kako nije na tragu svih političkih subjekata koji misle da bi se Hrvati u BiH trebali okrenuti Sarajevu i proglasi Željka Komšića personom non grata u RH.

Macola