Naslovnica Crna Kronika Odbila pomirbu s momkom, a on iz osvete objavio njene nage fotografije

Odbila pomirbu s momkom, a on iz osvete objavio njene nage fotografije

Devetnaestogodišnji Ž. T. iz Teslića prijavljen je dobojskom Okružnom tužiteljstvu zbog sumnje da je na facebooku i drugim društvenim mrežama objavio fotografiju svoje bivše maloljetne djevojke na kojima je ona naga kako bi joj se osvetio jer nije željela da nastavi ljubavnu vezu sa njim.

Sve se događalo tijekom rujna i listopada prošle godine kada je djevojka odlučila da ne želi da bude više sa Ž. T. u ljubavnoj vezi. Prema neslužbenim informacijama osumnjičeni se nije mogao da pomiri s tom njenom odlukom pa je počeo da joj prijeti.

– Govorio je da će sve njene fotografije na kojima je naga poslati njenoj majci i pokazati svim zajedničkim prijateljima. Tražio je od nje da mu se vrati i da nastave vezu da ne bi ispunio svoje prijetnje. Djevojka je to odbila, pa je on svoj naum djelomično sproveo u djelo, kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima osumnjičeni je fotografiju maloljetnice objavio osim na facebooku i na”Instagramu i drugim društvenim mrežama na internetu.

– S obzirom da njih dvoje pohađaju istu školu i  da su dugo bili zajedno tu fotografiju vidjeli su svi njihovi prijatelji, poznanici i školski prijatelji. Nakon toga počeo je pravi pakao za djevojku jer su pojedini učenici počeli da je prozivaju i da se tome ismijavaju i mijenjaju između sebe spornu fotografiju, kazao je ovaj izvor i dodao da je to izazvalo  traume kod žrtve i određene probleme. Istakao je da je ubrzo o svemu obaviještena policija koja je slučaj preuzela u svoje ruke i ispitala osumnjičenog.

Iz Policijske uprave Doboj priopćeno je da Ž. T. sumnjiče za zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje i da su protiv njega podnijeli izvještaj dobojskom Okružnom tužiteljstvu.

– Postoji osnov sumnje da je Ž. T. tijekom rujna i listopada 2018. godine prijetio maloljetnoj osobi sa kojom je prethodno bio u emotivnoj vezi. Nakon više prijetnji osumnjičeni je sa određenim ciljem na društvenoj mreži objavio eksplicitnu fotografiju maloljetne osobe, priopćeno je iz policije.

Sličan slučaj nedavno je potresao bh javnost kada je otkriveno da je jedan biznismen tajno snimao svoj seksualni odnos s više djevojaka te ih kasnije javno objavio na internetu.

Prevare i iskorištavanja na društvenim mrežama

Da su društvene mreže plodno tlo za prevare i razne zlouporabe potvrđuje i slučaj iz jednog Brođanina koji je ostao bez 1.144 maraka vjerujući u online dobitke. Saznajemo da je njemu  nepoznata osoba iz Banja Luke koja se lažno predstavila poslala poruku da može da sudjeluje u nagradnoj igri i dobije ogroman novac. On je na to pristao i tada mu je Banjolučanin zatražio da na određeni žiro račun uplati 100 eura za učešće, što je ovaj naivni muškarac iz Broda i učinio. Nakon nekog vremena od iste osobe dobio je obavijest da je osvojio 9.000 eura, ali da mora uplatiti 900 eura da to podigne. Brođanin se požalio da nema toliko te je pristao da uplati pola od toga. Tek kada je uplatio 450 eura, Banjolučanin  se izgubio, a on je shvatio da je prevaren. U Policijskoj upravi Doboj potvrdili su da im je ova prevara prijavljena 17. siječnja i da je u tijeku istraga.

Dnevni list