Naslovnica Crna Kronika Španjolska šokirana serijom ubojstava

Španjolska šokirana serijom ubojstava

UBOJSTVO španjolske odvjetnice koje je počinio njen bivši klijent i ljubavnik, prethodno osuđen za ubojstvo supruge, šokiralo je tamošnju javnost.

Muškarac osuđen zbog ubojstva supruge je u četvrtak ubio i svoju odvjetnicu s kojom je bio u vezi prije negoli je ovog petka počinio samoubojstvo.

50-godišnji José Javier Salvador Calvo skočio je s mosta u gradu Teruelu na istoku Španjolske nakon što ga je uočila policijska patrola. Ovaj slučaj je šokirao Španjolsku u kojoj je obiteljsko nasilje ponovo postalo glavnom temom.

Premijer Sánchez obećao kako će se nastaviti hvatati u koštac s problemom obiteljskog nasilja

Premijer Pedro Sánchez obećao je kako će se nastaviti boriti protiv nasilja nad ženama, a njegova izjava shvaćena je kao odgovor desničarskoj stranci Vox, popularnoj u južnoj pokrajini Andaluziji koja želi ukinuti pravnu pomoć za žene žrtve nasilja jer smatraju da neopravdano favorizira žene.

Salvador Calvo, ubojica supruge koji je ranije pušten iz zatvora

José Javier Salvador Calvo u svibnju 2003. godine ubio je svoju 29-godišnju suprugu Patriciju Maurel Conte u sjeveroistočnoj španjolskoj pokrajini Aragon. Ubojstvo je počinio pištoljem koji je, kako je tvrdio, kupio za pričest svog sina, i to jer mu je supruga bila nevjerna. Dvije godine nakon osuđen je na 18 godina zatvora

Nakon što je 2017. godine ranije pušten na slobodu uz uvjet da pet godina ne smije viđati djecu, Salvador Calvo započeo je aferu s 47-godišnjom Rebecom Santamalijom Cáncer, odvjetnicom koja ga je branila tijekom suđenja.

Tijelo mrtve odvjetnice pronađeno u stanu

U noći s četvrtka na petak policija je u stanu Salvadora Calva u Zaragozi pronašla izbodeno mrtvo tijelo odvjetnice nakon što je njen suprug prijavio da je nestala.

Nekoliko sati ranije, oko ponoći, Salvador Calvo skočio je s mosta u Teruelu, gradu udaljenom nekih 150 kilometara južno od Zaragoze, nakon što ga je uočila policijska patrola.

Prošli mjesec u Andaluziji ubijena 26-godišnja učiteljica

Osim slučaja nesretne odvjetnice, nedavno ubojstvo 26-godišnje učiteljice Laure Luelmo u južnoj pokrajini Andaluziji zgrozilo je cijelu Španjolsku. Njeno polu odjeveno tijelo nađeno je prije mjesec dana pokraj jednog sela nakon pet dana bezuspješne portage. Prema pisanju El Paísa, ubio ju je 50-godišnji Bernardo Montoya koji je već bio u zatvoru zbog ubojstva žene 1995. godine. Montoya je priznao kako ju je ubio nakon što ju je pokušao silovati.

Prošle godine u Španjolskoj ubijeno 47 žena

Premijer Sánchez u svojoj objavi na Twitteru rekao je kako su u proteklih nekoliko dana u Španjolskoj ubijene 4 žene. A samo prošle godine u Španjolskoj je ubijeno 47 žena, od čega četiri u Aragonu.

24sata.hr