Naslovnica Politika Stanković: Razotkrio sam Komšića i ne mislim mu se ispričati

Stanković: Razotkrio sam Komšića i ne mislim mu se ispričati

Aleksandar Stanković je zvijezda Hrvata u BiH nakon što je cjelokupnoj hrvatskoj javnosti pokazao tko je nelegitimni Željko Komšić koji ne poznaje Ustav BiH pa mu je onda isto krši li ga ili ne.

Iako se Stipe Mesić nadao da će Komšićevo gostovanje biti tako dobro da će ga dovesti do Pantovčaka, ispalo je samo da je dobar bio Aleksandar Stanković i gospođa koja je rekla da je “Komšić naš Bošnjak” ne nasjevši na mučke provokacije svoje prijateljice koja joj je šaputala kako je Komšić Hrvat i da to kaže.

Naravno, dobar je bio i Jurica Gudelj koji je u brk sasuo sve što svaki prosječan bh. Hrvat, a i Bošnjak koji to ne smije reći, misli o Željku Komšiću.

Stanković je o gostovanju Željka Komšića rekao da je ovaj znao o čemu će se razgovarati. ‘Pokušavam argumentirano razgovarati sa svakim gostom, tako je bilo i ovaj put s Komšićem. Razgovarao sam o javnim stvarima s Komšićem o politici, o tome je li on legitiman član Predsjedništva BiH ili nije. On je to znao”, rekao je Stanković.

Kaže kako nema potrebe da provjeri je li napao Komšića.

”Napravio sam više od 700 emisija od kojih je barem jedno 100 takvih. Ponekad pogriješim i to je činjenica, ali u ovom slučaju nisam ništa pogriješio. Pokušavam argumentirano razgovarati sa svakim gostom, tako je bilo i ovaj put s Komšićem. Nekad je emisija oštrija, nekad nije. U ovom dijelu se dogodilo da je bila takva, ali ništa privatno”, rekao je.

Kaže kako napisi pojedinih novinara u Hrvatskoj da se treba ispričati članu bh Predsjedništva mogu biti njihov stav.

”Ne znam je li mi zamjerio ali pristojno smo se razišli. Čvrst stisak ruke je imao, čovjek je to mislim podnio sportski. Intimno nemam ništa protiv Komšića, čak smatram da ima i neke dobre karakteristike. Ali ovdje nismo razgovarali o njemu privatno, nego o njemu kao političaru”, rekao je.

Ukratko, svim onim sitnim piskaralima koji se jedino mogu izraziti na Facebooku Aleksandar Stanković je poručio da su nebitni i da nikad neće biti popularni kao što je emisija “Nedjeljom u 2”.

Grude.com