Naslovnica Društvo Sarajevska turistička agencija prvi halal tour opetator u BiH

Sarajevska turistička agencija prvi halal tour opetator u BiH

Turistička agencija Zoom travel iz Sarajeva prvi je tour operator u Bosni i Hercegovini koji je implementirao zahtjeve Halal standarda BAS 1049:2010 i Vodiča za halal certificiranje turističko ugostiteljskih objekata.

Toj agenciji, koja se bavi organiziranjem i prodajom turističkih aranžmana, uručen je certifikat iz kategorije Halal Friendly za pripremu i implementaciju turističkih aranžmana za halal turiste.

Kako je iz Agencije za halal certificiranje priopćeno danas, sve je veći broj turista koji posjećuju BiH i region, a koji zahtijevaju turističko-ugostiteljske usluge koje su u skladu sa zahtjevima halal kvalitete.

Zoom Travel će u svojoj ponudi imati aranžmane koji ispunjavaju zahtjeve Halal standarda i vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljskih djelatnosti, a koji se odnose na putovanje, smještaj, pripremu i posluživanje hrane za turiste koji to zahtijevaju.

Osoblje Zoom travela koje će biti uključeno u pripremu i implementaciju turističkih aranžmana za halal turiste je dodatno educirano u oblasti halal turizma kako bi bilo u mogućnosti odgovoriti na zahtjeve halal turista.

Dnevnik.ba