Naslovnica Sport MEMORIJAL ANDRIJE ANKOVIĆA

MEMORIJAL ANDRIJE ANKOVIĆA

Petak je u pravom smislu riječi za marne organizatore 29. nogometnog turnira „Memorijal Andrije Ankovića” je u pravom smislu dan D. Radilo se na dvije fronte, pripremi za nogometni turnir i pripremi za donatorsku GOŠK-ovu, plavo bijelu noć. U toj utrci s vremenom gledalo se i u nebo koje bi opet mogle biti jedan od sukreatora odvijanja turnira u Gabeli. Kada je u popodnevu na brdu Popina na krajnjem jugu čapljinske općine, prema Neumu, to je ozbiljno zabrinulo organizatore. Nikica Pehar dopredsjednik kluba, jedan od rijetkih članova uprave koji je proteklih dana stizao novinarima progovoriti i koju oko organizacije kluba, posebice je naglasio činjenicu.

„Svi članovi Upravnog odbora, svi angažirani ljudi iz Gabele, Gabela Polja i čapljinske općine rade volonterski, bez ikakve naknade. Mislim da to rijetkost, zato smo smo stigli i do rekordnog 29-og turnira u regiji.

S obzirom da je kiša proteklih dana obilato nakvasila teren stadiona „Perica Pavlović” organizatori su se nadali da će bura ispuhati, odnosno bar površinski osušiti, teren. Otud i zabrinutost zbog snijega na domak Gabele. Kako bi sačuvali glavni i pomoćni teren ekipa GOŠK-a preselila je u Međugorje.

Lista sudionika poznata je već odavno, uz domaćina GOŠK, još će nastupiti druga momčad GNK Dinama, Zagreb, zatim prvak BiH – Zrinjski iz Mostara, te branitelj trofeja i prvak Crne Gore – Sutjeska iz Nikšića.

Raspored turnira već je poznat, nakon kraće ceremonije otvaranja, turnir će početi utakmicom Dinamo II – Zrinjski u 13 sati. Drugi polufinalni susret Sutjeska – GOŠK, počet će u 15 sati. U nedjelju, drugog turnirskog dana, poraženi polufinalisti igrat će utakmicu za treće mjesto, dok će od 15 sati pobjednici polufinala, igrati finalni susret.

Pokrovitelj ovogodišnjeg memorijala je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije.

Plavo – bijelom noći počinje obilježavanje stogodišnjice nogometa u Gabeli.

Tradicionalna GOŠK-va plavo – bijela noć održat će se u Subotu u motelu „Lav” u Gabeli. Ovom događaju dodatnu težinu daje činjenica da će to ujedno biti i početak obilježavanja 100(!) godišnjice GOŠK-a, odnosno nogometa u Gabeli. Program će početi u 19,30, a posjetitelje će zabavljati grupa „Galeb” iz Mostara.

D. Musa