Naslovnica Zanimljivosti Ova tri trika pomoći će vam da zaspite u roku od 10,...

Ova tri trika pomoći će vam da zaspite u roku od 10, 60 i 120 sekundi

VEĆINA ljudi nekad se u životu borila s nesanicom, no postoje neki trikovi koji vam mogu pomoći da zaspite u roku nekoliko sekundi ili minuta.

BrightSide je složio listu od tri trika uz koje biste trebali zaspati u roku od 10, 60 ili 120 sekundi.

10 sekundi

Zatvorite i opustite oči, opustite cijelo lice te duboko i sporo udišite. Opustite ramena nisko koliko idu prije nego što opustite gornji i donji dio jedne ruke, a zatim i druge. Počnite s dominantnom stranom (ako ste dešnjak, najprije desno rame itd.) Izdahnite, opustite prsa i zatim lagano opustite noge, počevši s bedrima. Opustite se i pokušajte isprazniti misli na deset sekundi. Ako ne uspijete iz prve, pokušajte ponovno. Nakon svega toga, u roku od 10 sekundi biste trebali zaspati.

Čitava vježba traje oko 120 sekundi, ali posljednjih 10 sekundi je ključno i u tom periodu biste trebali zaspati.

60 sekundi

Prvo razdvojite usne i duboko udahnite kroz čitava usta. Zatim zatvorite usne i polagano udahnite kroz nos te pritom brojite do 4. Zatim duboko izdahnite i na osam sekundi radite zvuk izdisanja.

Koristeći ovu metodu trebali biste zaspati u roku od minute.

120 sekundi

Postoji nekoliko metoda. Prva je metoda obrnute psihologije prema kojoj biste trebali sami sebi govoriti: “Nemoj zaspati, nemoj zaspati…” Ovo bi trebalo smanjiti anksioznost i frustraciju zbog nesanice te vam pomoći da brže zaspite.

Druga metoda je metoda mirnog mjesta. Prema toj metodi trebali biste zamisliti svoje “sretno mjesto”, mjesto koje vas asocira na pozitivne stvari. Tijekom tog zamišljanja biste trebali otpustiti probleme i stres te na kraju zaspati u roku od par minuta.