Naslovnica Zanimljivosti Obitelj iz Čitluka uspješno pronašla Zadranina koji im je pomogao u najtežim...

Obitelj iz Čitluka uspješno pronašla Zadranina koji im je pomogao u najtežim trenucima

Obitelj se javila i Radio Zadru.

Valentina Radišić, majka djevojčice iz Čitluka koja je prije više od dva tjedna preminula u Općoj bolnici Zadar, zamolila je Radio Zadar za pomoć, kako bi pronašla Zadranina, koji je njoj i suprugu dan nakon najveće životne tragedije pomogao. U utorak navečer spojio ih je Radio Zadar.

Roditelji preminule djevojčice zadarskim su ulicama bezuspješno tražili nadležne institucije, kad se pred njima stvorio čovjek velika srca – Ive Buterin koji im je bez razmišljanja ponudio pomoć.

Vidio sam kuvertu na kojoj piše Široka ulica i Narodni trg, pogledao sam u lice i vidio sam da nešto nije u redu, ispričao je ekipi Radio Zadra, kako ga zovu, šjor Ive.

S njima je bio više sati od sanitarne službe, policije, čekao na dokumentaciju. U velikoj boli, roditelji preminule djevojčice nisu razmijenili nikakav kontakt sa svojim dobročiniteljem.

Ja sam puno razmišljao o njima, smatrao sam da sam učinio sve što sam mogao. Ja sam im nudio i više ali oni su bili zahvalni, a u njihovoj boli nisam očekivao ništa više, kaže gospodin Buterin.

Obitelj Radišić pomoć u potrazi za “šjor” Ivom potražila je preko Radio Zadra. Vijest o tome stigla je i do njega.

Uzbuđenje, koje je još uvijek nazočno. Prva stvar koju sam učinio, javio sam se Radio Zadru, dao svoje podatke i svega dvadeset minuta nakon toga javio mi se otac, kaže Ive.

Obitelj se javila i Radio Zadru.

Hvala Vam puno. Upravo smo razgovarali s gospodinom Ivom. Ne možete ni zamisliti koliko ste nam pomogli. Plačemo i dragom Bogu zahvaljujemo. To je naš anđeo, kazala je obitelj iz Čitluka.

hrt.hr