Naslovnica Istaknuto FOTO | Služena sveta misa uz grličanje i nastup klapa

FOTO | Služena sveta misa uz grličanje i nastup klapa

U crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini upriličen obred grličanja uz koncert klapa. Nastupile su dvije klape iz Trebižata, muška klapa “Trebižat” i ženska klapa “Lira” te klapa “Katarina” s Bune.

Svetu misu predvodili su naša tri fratra: fra Mile Vlašić, fra Bože Radoš, fra Bonifacije Barbarić te fra Luka Marić.

Fra Mile Vlašić u propovijedi je istaknuo: “Svatko onaj koji se boji je čovjek. Svi znamo kako mafija djeluje, prvo vas zastraši. Ne dopustite da vas zastraši bilo tko ma kakav njegov ovdašnji utjecaj bio. U vjeri je spas. Bolest ili nešto drugo, grom te može pogoditi iz vedra neba ali ono što je vrjednije i važnije, to je ono što Bogu pripada zauvijek – naša duša. Da Gospodin osnaži našu dušu, naš duh, na putu kojim mi danas kročimo koji ima svoje zamke, koji ima svoje poteškoće. Nisu samo mučenici imali svoje poteškoće onda, i danas ljudi imaju na razne načine svoje poteškoće. I vi ste molili o svojim poteškoćama itekako, ali nam Bog poručuje, kao što poručuje Jeremiji – ne boj se, jer Ja sam s tobom. Neka nas On prati kroz naš život.”

 

Nastup muške klape “Trebižat” prilikom obreda grličanja u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini 03. veljače 2019. godine.

Grličanje u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini – muška klapa "Trebižat"

Nastup muške klape "Trebižat" prilikom obreda grličanja u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini 03. veljače 2019. godine.

Posted by Akademija Čapljina on Nedjelja, 3. Februar 2019.

 

Piše: Akademija Čapljina
Foto: Hercegovački portal