Naslovnica Istaknuto KOMŠIĆ PRIZNAO DA JE PORAŽEN OD HRVATA! DF-ovci idu u oporbu

KOMŠIĆ PRIZNAO DA JE PORAŽEN OD HRVATA! DF-ovci idu u oporbu

Bosanskohercegovački blok odlučio je kako neće ulaziti u pregovore o formiranju vlasti sa SDA, HDZ-om i SNSD-om, odnosno da ostaju opozicija u FBiH i na razini BiH.

“Kjuč je poručiti javnosti da je Bh. blok ujedinjen. Donijeli smo odluku da ostajemo oporba na federalnoj i državnoj razini”, rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a.

Već nekoliko mjeseci Bh. blok odlučuje o tome hoće li uopće u naredne četiri godine biti vlast ili oporba na državnoj razini i na razini entiteta Federacija BiH. Prva je stav zauzela Naša stranka (NS) koja je usvojila zaključak u kojem stoji da oni neće ulaziti u koaliciju sa SDA, HDZ-om i SNSD-om.

Značajno neodređeni bili su SDP i DF koji nikad nisu konkretno priopćili jesu li za ulazak u vlast s ovim strankama, ali se neformalno Demokratska fronta vlasti željela dokopati, i to bez Hrvata.

Sada je otvoren put strankama koje su pobijedile kod svog naroda da formiraju vlast.

Kod Hrvata to je HNS predvođen HDZ-om BiH, kod Bošnjaka SDA, kod Srba SNSD.

Do nove “Alijanse” i “Platforme” kako stvari stoje neće doći. Želja DF-a bila je da u pregovore uvuče i HDZ 1990 tako da barem jednu hrvatsku stranku imaju na svojoj strani međutim u 90-ki predvođenoj Ilijom Cvitanovićem o izdaji svog naroda nisu ni razmišljali.

DF i njegov Željko Komšić su tako priznali poraz!

Grude.com