Naslovnica Istaknuto Kuharski kanconijer Veljka Barbieria stiže u Čapljinu

Kuharski kanconijer Veljka Barbieria stiže u Čapljinu

U sklopu manifestacije DANI SJEĆANJA – ČAPLJINA 2019. godine Centar za obrazovanje i kulturu Akademija Čapljina organizira predstavljanje najnovije knjige „VELIKI KUHARSKI KANCONIJER“, kojoj je autor poznati književnik i gastronom gosp. VELJKO BARBIERI.

Predstavljanje će biti upriličeno 19. 2. 2019. (utorak) u 19.00 sati u Svečanoj Dvorani Storia Čapljina (Tasovčići).

Uz književno druženje, program će biti obogaćen gastronomskom i glazbenom ponudom. Također, zainteresirani će imati prigodu nabaviti knjigu i družiti se s autorom. Veslimo se zajedničkom druženju!

Veljko Barbieri

Prof. Veljko Barbieri (Split, 14. svibnja 1950.) je poznati hrvatski gastronomski stručnjak i hrvatski književnik. Piše novele, putopise, kratke priče i pjesme. Svoje je prve radove pisao u zagrebačkom Poletu. Bio je sudionikom hrvatske pjesničke manifestacije Croatia rediviva: Ča, Kaj, Što – baštinski dani. 2006. je dobio godišnju nagradu Matice hrvatske za književnost i umjetnost nagradu August Šenoa za djelo Dioklecijan. Dubravko Horvatić ga je uvrstio 2002. u antologijski izbor hrvatskog putopisa od 16. stoljeća do danas, a Miroslav Šicel u antologiju hrvatske kratke priče. Barbieri je pridonio filmskoj umjetnosti kao glumac u filmu Izgubljeno blago.[1] Njegova novela Zatvor od oleandrovog lišća poslužila je kao scenarij za film Haloa – Praznik kurvi.[2] Voditelj je televizijske emisije Jelovnici izgubljenog vremena i gastronomskih rubrika u hrvatskim tiskovinama. Ocjenjivač je na Danima raštike, pure i pršuta u Tijarici. Napisao je ove knjige: Legenda o Krki Večernje bajke o hrani: bajke o mesu, peradi i divljači Večernje bajke o hrani: bajke o ribi, školjkama i žabama Večernje bajke o hrani: bajke o predjelima, juhama, riži i tjestenini : bajke o povrću i gljivama Priča o dalmatinskoj kuhinji: i 410 izabranih recepata Sto koraka po šumi 100 mitova o hrani i 200 legendarnih recepata Ja Dioklo Jupitrov sin 134 male priče o hrani Kuharski kanconijer Dioklecijan Odisejev erotikon Epitaf carskoga gurmana Hvar – kantilene i kartoline Split: roman staroga grada Tko je sa mnom palio kukuruz: dnevnik iz Pakraca Makarsko primorje Trojanski konj (na albanski preveo Abdullah Zeneti, Kali i Trojes) Zatvor od oleandrova lišća Novčić Gordijana Pia i druge mediteranske priče.

 

Hercegovački portal