Naslovnica Crna Kronika Policija ne uspijeva pronaći ubojicu iz Konjica, traži se pomoć građana!

Policija ne uspijeva pronaći ubojicu iz Konjica, traži se pomoć građana!

Policija još uvijek nije uspjela ući u trag Edinu Gačiću (43) koji se sumnjiči za ubojstvo 39-godišnjeg Sauda Sultanića počinjeno u ponedjeljak u jutarnjim satima.

Policijska uprava Konjic uputila je i poziv građanima da pomognu u pronalasku brutalnog ubojice.

”Molimo javnost da, ukoliko raspolaže bilo kakvim informacijama o istom , obavijesti najbližu Policijsku stanicu. Ovom prilikom ukazujemo da se  radi o veoma opasnoj osobi, od ranije osuđivanom višestrukom ubojici, naoružanom i opasnom”, navode iz MUP-a HNŽ-a.

Edin Gačić je visine oko 180 cm, mršavije tjelesne građe, zadnji  put viđen u tamno plavoj jakni, svijetlim samtnim hlačama, smeđoj pletenoj kapi, te je nosio dioptrijske naočale.

U MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije potvrđeno je da se na terenu nalazi dovoljan broj pripadnika policije koji tragaju za osumnjičenikom. Uspostavljena i suradnja s drugim Županijama i višim razinama kako bi se osumnjičeni što prije locirao i priveo. Mjere sigurnosti su pojačane i veći broj policajaca i jučer je bio raspoređen iznad naselja Podorašac te u selima Brđani, Zukići, Šunji i Grad.

Gačić je, kako se sumnja, u ponedjeljak oko 7.30 sati ušao u trgovinu Sultanića te ga upucao s nekoliko hitaca, a potom i nožem ubo u predjelu vrata nakon čega je pobjegao. Gačić je bio je pripadnik zloglasnog odreda El Mudžahid. On je nekoliko mjeseci nakon završetka rata ubio suborca Ismeta Gunića zbog čega je osuđen na osam godina zatvora. Kada je odslužio više od dvije trećine kazne, stekao je pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Nakon što je pušten na vikend, Gačić je 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hica. Županijski sud u Zenici osudio ga je u veljači 2003. na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora. Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ubojstva suborca i majke. Sredinom 2017. godine odslužio je ovu kaznu i izašao iz zatvora. Tada je navodno kupio kuću i nastanio se u konjičkom selu Brđani.

Dnevni list