Naslovnica Crna Kronika Dok je Gačić ubijao po HNŽ-u, to nije bila ni vijest za...

Dok je Gačić ubijao po HNŽ-u, to nije bila ni vijest za Sarajevo

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampar izjavio je kako je mudžahedin Edin Gačić asocijalni tip, te kako je teško pratiti njegovo kretanje. Prije toga, visoki dužnosnici su izjavili kako se vjerojatno kreće uz željezničku prugu i kako je teško ući mu u trag. Još ranije su rekli kako se radi o dobro obučenoj osobi koja može podnijeti izgladnjivanje. Još dan/dva i federalnim dužnosnicima će ponestati izgovora kako psihopata i ubojica još uvijek nije uhićen.

Ministar (ne)sigurnosti BiH Dragan Mektić ni približno nije agilan oko ovoga slučaja kao npr. kada su migranti trebali ući na područje HNŽ-a. Onda je prijetio tužbama, čak i fizičkom silom, a sada šuti. Jer je valjda “čaršija” naredila da treba biti što tiši kad mudžahedin ubija po državi. Čak i policijske službenike.

Predsjednik HSS-a BiH Mario Karamatić podsjetio je na svome Facebook profilu kako je ministar Mektić u nekoliko navrata tvrdio kako u BiH nema islamskoga terorizma, iz čega se valjda može zaključiti da je Gačić do prije nekoliko dana bio u kategoriji “patriota”. Kako drugačije objasniti da je ovaj čovjek mogao nesmetano hodati Bosnom i Hercegovinom?

– Dokazani patriota iz odreda El Mudžahid, iz dokazano patriotskog Trećeg korpusa tzv. Armije BiH već danima ubija po BiH. “Država” se uključila tek nakon što je ušao na teritorij Sarajevske županije, dok je ubijao po HNŽ u, to čak nije bila vijest za Javni RTV servis, a napose Federalnu TV. Jasno, i dalje se u prilozima o istom ne govori da je Edin nastavio putem u kojemu ga je na trenutak prekinuo Daytonski Sporazum, putem Džihada. 

Ovo je jedan od vjerojatno najbolje opisanih prikaza stanja oko Edina Gačića, zabluda koje stvaraju institucije oko ovoga slučaja i nemoći istražnih agencija da već tjedan dana lociraju mudžahedina. Još ako se pokaže da je u cijeloj priči imao pomagače, onda već govorimo o terorističkim ćelijama o kojima država pojma nema. A onda je vrijeme za smjene!

pogled.ba