Naslovnica Crna Kronika Prijavio ubojicu Gačića policiji, došao po novčanu nagradu i potjerali ga iz...

Prijavio ubojicu Gačića policiji, došao po novčanu nagradu i potjerali ga iz stanice

NAKON informacije da je jučer ubijen Edin Gačić, redakciji portala Klix.ba javili su se Sadmir Tarić i Armin Karović koji tvrde da su policiji u nedjelju dali ključnu informaciju koja je dovela do lociranja višestrukog ubojice od kojeg su proteklih osam dana strahovali brojni stanovnici BiH.

Sadmir Tarić hoće svojih 50 000 KM nagrade za informaciju o ubici!

Posted by Ponosno uz BiH on Srijeda, 13. Februar 2019.

Sadmir u razgovoru za Klix.ba ističe da se sve događalo u nedjelju nakon što je policiji prijavio da je tijekom obavljanja poslovnih zadataka na održavanju autoceste Sarajevo – Tarčin ugledao najtraženijeg bjegunca u BiH na brdu pored ceste.

“Zvao sam sve policije oko 16 sati u nedjelju, kao savjestan građanin, a PU Kiseljak ima moju i koleginu prijavu. Vidio sam ga jer radim na ophodnji autoputa i proteklih sedam dana sam bio u smjeni i posebno obraćao pažnju na brda. Policija je stigla nakon sat i po i sve blokirala, ali on je pobjegao u brda. Mogao me ubiti, bio sam 100 metara ispod njega”, priča Tarić.

Govori kako je postavio signalizaciju kao da radi, s ciljem da bude tu dok ne dođe policija.

“Meni je glava u torbi bila. A da nisam pozvao policiju, ubio bi nekoga, ubio bi mene, ubio bi nekoga da uzme auto jer se spuštao na autocestu. Ja da nisam pozvao policiju, neko bi taj dan stradao. Kolege iz Kontrolnog centra su gledali i upozoravali me da trebam otići zbog opasnosti”, kazao je Sadmir.

Kaže da postoji i snimka

On ističe da postoji i snimka videonadzora JP Autoceste kada je stigla policija i okružila cijelo područje kod mosta koji se nalazi na području gdje je pronađen Gačić.

“Gledali smo dvogledom i pratili situaciju, ali on je pobjegao jer policija nije odmah mogla reagirati zbog brdovitog predjela.”

Sadmir Tarić je jutros odlučio javiti se nadležnima koji su obećali nagradu u iznosu od 50 tisuća KM, odnosno oko 200.000 kuna, za informaciju koja će dovesti do lociranja i hvatanja ubojice.

Nakon što je stigao u zgradu Vlade Kantona Sarajevo i tražio kratak susret s premijerom Edinom Fortom, dobio je odgovor da je premijer na sastanku i da ga ne može primiti, ali da za sve što ga interesira treba pitati komesara MUP-a KS-a Mevludina Halilovića.

“Otišao sam u MUP i nisu mi dali da dođem do komesara. Rekli su mi da nagrada uopće nije raspisana i otjerali su me. Iako sam tražio susret s komesarom, on nije došao, već su poslali neke druge ljude”, kazao je Tarić.

Hercegovački portal