Naslovnica Crna Kronika Državljanin BiH upucao bivšu djevojku pa se ubio

Državljanin BiH upucao bivšu djevojku pa se ubio

Državljanin BiH, 53-godišnji Željko B. kasno sinoć je u bečkom Meidlingu pucao u svoju bivšu partnericu, 48-godišnju Srpkinju Violetu J., a potom je sebi pucao u glavu.

I počinitelj i žrtva prebačeni su do najbliže bolnice, no muškarac je u noći preminuo, a nesretna žena je u komi, prenosi Livno Online.

Kako pišu austrijski mediji, žena je pogođena s dva hica u glavu. Pretpostavlja se da je motiv zločina ljubomora.

Zločinu je prethodila svađa u restoranu između Željka i Violete, a po izlasku u 21.20 sati, Željko je pucao u glavu svoje partnerice, a potom i sebi u glavu.

“Zločinu je prethodila svađa u restoranu koja se nastavila na ulici. Pronašli smo dvije čahure. Državljanin BiH je ilegalno posjedovao oružje”, rekao je policijski glasnogovornik Paul Eidenberger.

Vladala je prilično kaotična situacija jer su na ulici ležala dva tijela pa se u prvi mah mislilo da ubojica i dalje slobodno hoda te je cijelo područje bilo zatvoreno. U restoranu i na ulici, kao i u drugom restoranu nasuprot mjestu zločina, bilo je mnogo svjedoka koji su ispitivani tijekom noći.

Zločin je aktualizirao problem nasilja nad ženama jer je ovo osmi ovogodišnji slučaj brutalnog ubojstva žena u Austriji, a treći u Beču.