Naslovnica Crna Kronika Velika racija u Njemačkoj: Policija upada u kuće i uhićuje zbog rada...

Velika racija u Njemačkoj: Policija upada u kuće i uhićuje zbog rada na crno

Oko 250 carinskih službenika pretražilo je u četvrtak 17 kuća i ureda na području Rhein-Maine, Baden-Württemberga i Nordrhein-Westfalen.

Dva muškarca (starosti 45 i 46) uhvaćena su u Hessenu tijekom racije provedene zbog organiziranog rada na crno i utaje poreza, prenose “Novosti”.

Sumnja se da su uhićeni dio grupe koja je navodno oštetila državu za nešto više od milijun eura (socijalno osiguranje i porez).

Tijekom pretresa, pronađeni su i oduzeti mobilni telefoni i luksuzni automobili i satovi, a zaplijenjeno je i više od 200.000 eura u gotovini.

Carina sumnja da su osumnjičeni svoje zaposlene plaćali na crno, izdavali fiktivne račune za koje nisu pružene usluge, a novac od toga je bio generiran u računovodstvu.

Na društvenim mrežama podigla se prava panika zbog tih racija, jer se Srbi, koji nelegalno borave i rade u Njemačkoj, plaše da će i oni biti uhićeni. U tom slučaju, slijede im deportacija iz Njemačke i zabrana ponovnog ulaska u zemlju čak i na dvije godine. Policija plijeni i zarađeni novac ukoliko ga pronađe u stanu.

abcportal