Naslovnica Društvo Čapljina kreće u projekt humanog rješavanja problema pasa lutalica

Čapljina kreće u projekt humanog rješavanja problema pasa lutalica

U uredu načelnika općine Čapljina potpisan je Protokol suradnje o podršci u provođenju akcija sterilizacije/kastracije vlasničkih i pasa lutalica na području općine Čapljina i cijele Hercegovačko-neretvanske županije sa Centrom za zaštitu životinja Animal Care Center.

U cilju trajnog i humanog rješavanja problema pasa lutalica na području općine Čapljina i HNŽ-a, Animal Care Center i Općina Čapljina su suglasni podržati aktivnosti vezane za sterilizaciju/kastraciju pasa, na human način, sukladno Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja BiH, kao i drugim lokalnim zakonima i EU standardima, priopćeno je iz Općine Čapljina.

Animal Care Center i općina Čapljina će kroz Predstavništvo Fondacije Dogs Trust osigurati tehničku, savjetodavnu i financijsku podršku za veterinarske usluge sterilizacije/kastracije pasa, razviti informativnu i medijsku kampanju Programa.

U ime Općine Čapljina Protokol je potpisao načelnik općine dr. Smiljan Vidić, a u ime Centra za zaštitu životinja Animal Care Center Protokol je potpisala koordinatorica projekta i Fondacije Dogs Trust.

Hercegovački portal