Naslovnica Kultura Pater Ike Mandurić ponovno aktivan, javio se iz misija s dirljivim fotografijama

Pater Ike Mandurić ponovno aktivan, javio se iz misija s dirljivim fotografijama

Nakon mjeseci odsutstva poznati isusovac i duhovnik mladih pater Ike Mandurić ponovno je aktivan na Facebooku. 

Otkrio je  što radi na Filipinima.

Pater Ike je prije godinu dana otišao u Kanadu pa na Filipine gdje se nalazi u misijama. Kao razlog svog odlaska u misije naveo je da svaki svećenik prolazi različite duhovne programe, pa se on tako nalazi u programu treće probacije.

Posljednjih skoro pola godine nalazim se na Filipinima na trećoj kušnji. Poljednjih mjeseci bio sam ugasio FB, tako mi je odgovaralo. Aktivirah ga prije par dana“, početak je statusa patera Ivana Ike Mandurića, kojim je nakon mjeseci ponovno razveselio svoje Facebook pratitelje.”A posljednjih dva tjedna nalazim se u misijskom području na otoku Mindanao. Planinsko područje gdje još ima domorodačkih plemena – a svako od njih govori svojim često vrlo različitim jezikom od okolnih dominantnih jezika, i koja polako prelaze svoju tranziciju, i sve što se na tom putu susresti može. Slike govore više od riječi. Ali trebat će i riječi… Vrlo, vrlo dojmljivo i poticajno. Držite mi se!“, dodao je u status.

Ubrzo je nakon što se dugo vremena nije javljao objavio na svom Facebook profilu i potresnu objavu s dirljivom fotografijom za koju je rekao da će uvijek krasiti zid njegove sobe gdje god bio.

Ako ja okrenem glavu i budem nečovjek, oni će i dalje, s ovo nešto svog svijeta, koji je sav svijet kao i moj, a u nečemu bogatiji od mog svijeta, nepobjedivi – preživjeti i živjeti… Ako Crkva okrene glavu; ako humanost okrene glavu… ona će i dalje čekati”, napisao je pater Ike Mandurić.

Medjugorje info