Naslovnica Uncategorized Doznajte što je mit, a što istina: Žvaka ostaje u tijelu 7...

Doznajte što je mit, a što istina: Žvaka ostaje u tijelu 7 godina!?

Mnogi od nas odrasli su uz neke zablude o zdravlju na koje su nas upozoravali naši roditelji, bake, djedovi.. Mnogi i danas vjeruju u njih, no vrijeme je da doznate istinu. Liječnici su za Daily Mail otkrili što od toga “drži vodu”.

Wi-Fi prouzročuje karcinom

MIT – Nema dokaza u prilog ovoj tvrdnji. Nekoliko istraživanja provedenih na ovu temu pokazalo je da zračenje koje emitira Wi-Fi nije ona vrsta zračenja koja može prouzročiti oštećenje ljudskih stanica.

Žvakaća guma ostaje sedam godina u tijelu

MIT – Sjećate li se kad ste kao dijete progutali žvakaću gumu pa su vas upozoravali da morate paziti jer će ostati u tijelu sedam godina? Ne ponavljajte istu pogrešku u razgovoru sa svojom djecom jer to nije istina. Liječnici tvrde da je to proizvod koji se ne probavlja, prolazi kroz probavni sustav u normalnom roku i izbacuje se iz organizma.

Vitamin C sprečava prehladu

MIT – Nema dokaza koji bi išli u prilog ovoj tvrdnji. Vitamin C pomaže u jačanju imunološkog sustava, ali sam vitamin C ne ubija viruse.

Strah ili zadržavanje daha zaustavit će štucanje

ISTINA – Ako zadržite dah, povećat ćete razinu CO2 u krvi, što može spriječiti grčenje dijafragme. Kada vas netko prestraši, to može rezultirati prestankom štucanja jer se tijelo tada priprema za borbu ili bijeg.

Korica kruha može učiniti vašu kosu kovrčavom

MIT – Kovrčava ili ravna kosa stvar je genetike. Konzumiranje određene vrste namirnice neće promijeniti genetiku.

jabuka.tv