Naslovnica Kultura Mostarske mažoretkinje putuju na jedan od najvećih karnevala na svijetu

Mostarske mažoretkinje putuju na jedan od najvećih karnevala na svijetu

Mostarske mažoretkinje u četvrtak putuju na jedan od najvećih karnevala na svijetu – Carnaval de Nice na Francuskoj Azurnoj obali, a koji traje do 28. veljače.

– Mostarske mažoretkinje su 2015.godine već  imale čast sudjelovati tj. biti prve predstavnice  Bosne i Hercegovine  i Mostara na ovom prestižnom karnevalu a po drugi puta dobiti prolaz na Carneval de Nice  je izuzetan uspjeh i priznanje kvalitete našeg kluba – ističu Mostarske mažoretkinje.

Inače, ovaj  karneval  u Nici se obilježava od 1294. godine  te ga svake godine posjeti više od milijun ljudi iz cijelog svijeta a na svakom od nastupa bude oko 600 tisuća gledatelja
U programima koje će se održavati i preko dana  i večeri sudjelovati će oko  1.000 glazbenika i plesača iz cijelog svijeta.
U jedinstvenom ambijentu, na Promenade des Anglais – glavnoj  ulici u Nici održavati će se glavni preformansi koji će svoju završnicu imati na centralnom trgu u Nici – trgu Masena, te će upravo Mostarske mažoretkinje biti jedini predstavnici  iz Bosne i Hercegovine na prestižnom karnevalu.

– Za ovaj karneval smo pripremili i jednu novu kreaciju naših klasičnih odora i vjerujemo da će biti osvježenje vidjeti  Mostarske mažoretkinje u  jednom neobičnom izdanju. Na ovo putovanje krećemo sa svojim seniorskim timom a kao pratnja ovaj puta će s nama ići Duvački orkestar-KUD Željezara Zenica s kojim imamo izvrsnu suradnju a simbolično je i da smo  prvi puta zajedno nastupili  upravo u Nici 2015 godine, rekle su mažoretkinje pred put u Francusku.

Dnevni list